Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2015. február 20., péntek

"Kiskőrösi kakas leves"

Nos már megint főzőcskére adtam a fejemet.......hihhihi

Hála szeretett nővéremnek,mindig van a fagyasztóban alapanyag egy jó leveshez, vagy valami húsételhez.
Egyértelmű,hogy a  nővéremtől kapott lábas jószág került ma is terítékre,pontosabban egy fél kakas,miért fél,mert a másik,a bátor fele,az majd legközelebb kerül a konyha asztalra.


Szóval úgy érzem,hogy sikerült megint egy ütős jó kakas levest készítenem,máris mondom a hozzávalókat.


Hozzávalók:

1/2 kakas
5 db sárga répa
2 db fehérrépa /petrezselyem gyökér/ha ez nincsen, akkor a patiszon,talán azzal is jó lesz
1/4 karalábé
1/4 zellergumó /a zellerszára is jó,de mégis más lesz a leves íze/
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek.só
1 ek. fekete bors egészben /lehet őrölt is /



Elkészítés:

A kakas húst daraboljuk,majd többször átmossuk folyóvízzel,hideg vízben feltesszük a gázra /villanyra/,és forrásig főzzük.
Forráskor mérsékeljük a gázlángot közepesre,  lehabozzuk a levest,ha kell többször egymást követően,sózzuk,először kisebb mennyiséggel,majd okvetlenül kóstoljuk meg,hogy kell e még sózni,ha igen akkor után sózzuk.
Közepes lángon 10 percig főzzük a levest,majd tegyük bele az egész borsot,és zöldségeljük be, a közben megtisztított zöldségekkel. Mérsékeljük a gázlángot megint,éppen csak annyira,hogy gyöngyözzön a levesünk,így főzzük mind addig,amíg a hús kellően megpuhul a levesben.





Amikor elkészült a levesünk,hagyjuk hűlni /ülepedni/,majd szűrjük le egy leveses tálba,tegyük a húst,és zöldséget egy külön tálba,főzzünk ki a levesbe cérna metéltet,vagy eperlevelet /a tészta neve/,és lehet tálalni.



Jó étvágyat mindenkinek!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése