szeretnék köszönetet mondani a Vegavarázs oldal üzemeltetőjének,kitűnő a leírása
http://vegavarazs.hu/rizsfozes
Néhány jó tanács rizs fõzéséhez:
Kb. 60 g rizst használj személyenként.
Válogasd ki a rizsbõl az apró kavicsokat és szemetet a következõképpen: öntsd ki a rizst egy tálcára, és egyenként söpörjd a szemeket az egyik oldalról a másikra, miközben a nem kívánatos dolgokat gondosan félresepred.
Legalább 3-4 váltás vízben mosd meg a rizst.
Pirítsd meg egy kicsit a rizsszemeket ghíben, vajban vagy növényi olajban, mielõtt megfõznéd. Így az elkészült rizsszemek szépen peregjenek, ne ragadnak majd össze.
Fõzéskor a rizs térfogatának másfélszerese mennyiségű vizet használj.
Miután a forró vizet a rizshez adtad, keverd meg néhányszor az egészet, hogy a szemek összeragadását megelõzd.
A legtöbb receptnél a képzõdõ gõz segíti a rizs elkészültét, ezért szorosan takard le az edényt.
Mindig takarék lángon, keverés nélkül párold a rizst! Nem szabad keverni, mert ahogy a rizsszemek a fõzés során megdagadnak, közöttük gõzcsatornák alakulnak ki. Ha ezeket megbolygatjuk, a rizs nem fõ egyenletesen, az alja ragadós lesz vagy megég, míg a teteje nyers marad.
Mielõtt a kész rizst levennéd a tûzrõl, fõzd 2-3 percig fedõ nélkül, hogy a felesleges víz elpárologhasson.
http://vegavarazs.hu/rizsfozes
Néhány jó tanács rizs fõzéséhez:
Kb. 60 g rizst használj személyenként.
Válogasd ki a rizsbõl az apró kavicsokat és szemetet a következõképpen: öntsd ki a rizst egy tálcára, és egyenként söpörjd a szemeket az egyik oldalról a másikra, miközben a nem kívánatos dolgokat gondosan félresepred.
Legalább 3-4 váltás vízben mosd meg a rizst.
Pirítsd meg egy kicsit a rizsszemeket ghíben, vajban vagy növényi olajban, mielõtt megfõznéd. Így az elkészült rizsszemek szépen peregjenek, ne ragadnak majd össze.
Fõzéskor a rizs térfogatának másfélszerese mennyiségű vizet használj.
Miután a forró vizet a rizshez adtad, keverd meg néhányszor az egészet, hogy a szemek összeragadását megelõzd.
A legtöbb receptnél a képzõdõ gõz segíti a rizs elkészültét, ezért szorosan takard le az edényt.
Mindig takarék lángon, keverés nélkül párold a rizst! Nem szabad keverni, mert ahogy a rizsszemek a fõzés során megdagadnak, közöttük gõzcsatornák alakulnak ki. Ha ezeket megbolygatjuk, a rizs nem fõ egyenletesen, az alja ragadós lesz vagy megég, míg a teteje nyers marad.
Mielõtt a kész rizst levennéd a tûzrõl, fõzd 2-3 percig fedõ nélkül, hogy a felesleges víz elpárologhasson.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése