Semmi extra csak unatkoztam,ezért össze dobtam egy gyors Brassóit,meg aztán nem akartam a 3 szem krumplit amit találtam túl spilázni,így a köret volt meg előbb azután jött a fő fogás.
Tudjátok a gomb és a kabát esete...........
Szóval a hozzávalók
1kg sertés lapocka
6 fej fokhagyma
1 paradicsom
1 fehér paprika
só
őrölt fekete bors
olaj,vagy zsír
Köret
az a 3 darab burgonya
de lehet hozzá rizst is főzni,ki hogyan szereti
Elkészítés
A húst csíkokra vágom.
Egy jó nagy serpenyőbe olajat öntök,és felteszem a tűzhelyre,hogy az olaj jó felforrósodjon.
Amikor forró az olaj,akkor beledobom a húst,és elkezdem zsírjára pirítani,NEM sütni,csak pirítani.sózom borsozom.
Közben megtisztítom a fokhagymákat,és felaprítom.
A paradicsomot darabolom,a paprikával együtt.
Amikor a hús lepírult,akkor ráteszem a paradicsomot,paprikát,kicsit párolom így együtt őket közepes lángon,majd jöhet a fokhagyma.
A fokhagymával vigyázni nehogy megégjen,közben utána sózom,és borsozom,mert biztosan kell.
A burgonyát hámozom,előfőzöm sós vízben,de csak kicsit,úgy al dente,mint a tésztákat,leszűröm,és majd mehet a forró zsírba,ott jól megpirítom..............
Jöhet a tálalás........kovi ubit tettem mellé
Jó étvágyat....
Tudjátok a gomb és a kabát esete...........
Szóval a hozzávalók
1kg sertés lapocka
6 fej fokhagyma
1 paradicsom
1 fehér paprika
só
őrölt fekete bors
olaj,vagy zsír
Köret
az a 3 darab burgonya
de lehet hozzá rizst is főzni,ki hogyan szereti
Elkészítés
A húst csíkokra vágom.
Egy jó nagy serpenyőbe olajat öntök,és felteszem a tűzhelyre,hogy az olaj jó felforrósodjon.
Amikor forró az olaj,akkor beledobom a húst,és elkezdem zsírjára pirítani,NEM sütni,csak pirítani.sózom borsozom.
Közben megtisztítom a fokhagymákat,és felaprítom.
A paradicsomot darabolom,a paprikával együtt.
Amikor a hús lepírult,akkor ráteszem a paradicsomot,paprikát,kicsit párolom így együtt őket közepes lángon,majd jöhet a fokhagyma.
A fokhagymával vigyázni nehogy megégjen,közben utána sózom,és borsozom,mert biztosan kell.
A burgonyát hámozom,előfőzöm sós vízben,de csak kicsit,úgy al dente,mint a tésztákat,leszűröm,és majd mehet a forró zsírba,ott jól megpirítom..............
Jöhet a tálalás........kovi ubit tettem mellé
Jó étvágyat....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése