Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2013. június 23., vasárnap

Brassói aprópecsenye, a másodikon..................

Semmi extra csak unatkoztam,ezért össze dobtam egy gyors Brassóit,meg aztán nem akartam a 3 szem krumplit amit találtam túl spilázni,így a köret volt meg előbb azután jött a fő fogás.
Tudjátok a gomb és a kabát esete...........


Szóval a hozzávalók

1kg sertés lapocka
6 fej fokhagyma
1 paradicsom
1 fehér paprika

őrölt fekete bors
olaj,vagy zsír


Köret
az a 3 darab burgonya
de lehet hozzá rizst is főzni,ki hogyan szereti


Elkészítés

A húst csíkokra vágom.
Egy jó nagy serpenyőbe olajat öntök,és felteszem a tűzhelyre,hogy az olaj jó felforrósodjon.
Amikor forró az olaj,akkor beledobom a húst,és elkezdem zsírjára pirítani,NEM sütni,csak pirítani.sózom borsozom.
Közben megtisztítom a fokhagymákat,és felaprítom.
A paradicsomot darabolom,a paprikával együtt.
Amikor a hús lepírult,akkor ráteszem a paradicsomot,paprikát,kicsit párolom így együtt őket közepes lángon,majd jöhet a fokhagyma.
A fokhagymával vigyázni nehogy megégjen,közben utána sózom,és borsozom,mert biztosan kell.
A burgonyát hámozom,előfőzöm sós vízben,de csak kicsit,úgy al dente,mint a tésztákat,leszűröm,és majd mehet a forró zsírba,ott jól megpirítom..............

Jöhet a tálalás........kovi ubit tettem mellé

Jó étvágyat....
































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése