KÖSZÖNÖM A RECEPTET REBARBARÁNAK......napfény és fűszer
Ez a legklasszikusabb örök kedvenc.Bármilyen gyümölccsel mindig nyerő.
Ez a legklasszikusabb örök kedvenc.Bármilyen gyümölccsel mindig nyerő.
Hozzávalók:
-5 tojásból PISKÓTA
Az elkészítés menete így történjen:
A tojások sárgáját fehéredésig keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet. A fehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a lisztes keverékhez.
Vagy:
A sárgájákat a cukor 2/3 részével fehéredésig kihabosítjuk.
A tojásfehérjéket részben habosra verjük, majd hozzáadjuk a maradék 1/3 rész cukrot, és kemény habot verünk belőle.
Először a fehérjehab 1/3-ad részét fakanállal óvatosan hozzákeverjük a sárga habhoz, majd a maradék 2/3 része kerül bele.
Végül lassan beleforgatjuk a szitált lisztet.
A piskóta tészta felverése alapos legyen, de minél rövidebb ideig tartson, a sok keveréstől a tészta összeesik, sűrű lesz. Ha a szükségesnél több lisztet vagy kevesebb cukrot használunk, akkor is sűrű tésztát kapunk.
Amennyiben a bekevert tésztát nem tesszük azonnal a sütőbe, a liszt és a többi adalék leülepszik, és a torta állaga nem lesz megfelelő, alja kérges lesz.
A túl forró sütőben sütött tészta hirtelen emelkedik, majd visszaesik, és emiatt szalonnássá válik.
A túlzottan alacsony hőfok is kárára van a végeredménynek.
Egy kisebb, vagy 24-26 cm átmérőjű formában is el tudunk készíteni akár 10 tojásból is szép vastag piskótát, ha a forma oldalát magasan kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy a sütőpapír jóval haladja meg a forma magasságát.
Krém:
-2 csg. vaníliás(vagy amit szerettek) pudingpor
-6 dl tej
-5-6 ek.cukor
-20 dkg margarin
-10 dkg porcukor
- gyümölcs,bármilyen
Tetejére:
-2 csg.tortazselé
-5 ek.cukor
-5 dl víz
Az 5 tojásból megsütöttem a piskótát.
A pudingport a cukorral és a tejjel felfőztem.Letakartam folpackkal,hogy ne bőrösödjön hűlés közben.
A puha margarint habosra kevertem a porcukorral.
Amikor a puding kihűlt összekevertem a margarinos cukorral és a kihűlt piskótára kentem.
A gyümölcsökkel teljesen kiraktam a tetejét kedvem szerint.A fagyasztottat,fagyosan tettem rá.Ha babán és barack is kerül rá akkor pár csepp citrom levével megsimogatom ezeket a gyümölcsöket és akkor nem barnulnak.
Amikor kirakosgattam,elkészítem a zselét az utasítás szerint és ráöntöm a gyümölcs tetejére.Pár órát magára hagyom és utána szeletelem.
Tejszínhabbal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése