Hozzávalók:
5 dl tejszín
50 dkg eper
12 tojássárgája
6 tojásfehérje
1 csomag vaníliás cukor
40 dkg cukor + 2,5 dkg a tetejére
Elkészítés:
A tejszínt és az epret összeturmixoljuk, a vaníliás cukorral felforraljuk. Közben a tojás sárgáját a cukorral fehérre keverjük. A felforralt turmixhoz hozzáöntjük vékony sugárban a tojás sárgájával elkevert cukrot, és a tojás fehérjét is egyszerűen hozzáöntjük. Jól összekeverjük egy habverővel, majd kis kerámiatálkákban tepsibe tesszük, amit vízzel felöntünk a tálkák pereméig. 180 fokon 1 óra alatt készre sütjük. A tetejére szórt cukrot közvetlenül tálalás előtt karamellizáljuk.
forrás:Családi lap
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése