Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2015. május 25., hétfő

Vaníliapudingos - vegyes erdeigyümölcsös pite

A sütéshez egy 22-24 cm kőralakú sütő forma


A pite hozzávalói:

20 dkg. liszt + egy kevés a nyújtáshoz
10 dkg.porcukor
10 dkg margarin
1 db tojás
egy csipet őrölt fahéj
2 tasak hidegen készíthető vaníliás pudingpor
5 dl tej
cukor csak ízlés szerint ( stevia !!!)

25 dkg fagyasztott erdei gyümölcskeverék ( ebből kb,10-15 dkg les használva)

0.5 kg sütőbab,vagy lencse,stb...a pite lenyomásához kell,hogy sütésközben ne emelkedjen meg a pitetésztája

Pite elkészítése:

A lisztet,fahéjat,porcukrot,összekeverjük,és elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáadjuk a tojást...most egy kis kézi munka következik...jól összegyúrjuk az alapanyagokat,egy aránylag félkemény állagú tészta lesz.

Cipóalakúra formáljuk,fóliába csomagoljuk,és irány a hűtőbe,30 percre betesszük pihenni.




A pudingport a csomagoláson feltüntetett leírás alapján elkészítjük,és hagyjuk kissé hűlni,nagyon ne hagyjuk kihűlni, mert akkor nem tudjuk egyenletesen eloszlatni majd a pitén.

Na szóval,a tészta eleget pihent,kifelé a hűtőből....nyújtsuk ki a lisztezett nyújtódeszkán, kb.0.5 cm vastagra,majd béleljük ki a tésztával, a pite formát,de úgy hogy a pite forma szélére is jusson.
Bevallom férfiasan,hogy én fogtam a tésztát,és kézzel belenyomkodtam a piteformába...marhára meguntam,hogy amint felemeltem a kinyújtott tésztát,hogy a formába tegyem,állandóan elszakadt......kész...már a nyújtófán gondolkoztam,hogy beledőlök...hihihihi
Most vesszük hasznát a sütőbabnak,vagy valami olyasminek( én az elmúlt nyár alatt összegyűjtött cseresznyemagokat, használom erre a célra) ráöntjük a tésztára,


és irány az előmelegített 180 C fokos sütőbe.
15-20 perc alatt aranybarnára sül a tészta...............leöntjük a nehezéket,majd hagyjuk kihűlni a pitét,




amint kihűlt máris belekanalazzuk a pudingot,és megszórjuk az erdei gyümölcskeverékkel.








A sorrend lehet úgy,hogy először a pitetésztát készítjük el,és utána a pudingot,amíg hűl a pite,a puding is kellően lehűl,és lehet csinálni a finomságot.......


Jó étvágyat :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése