Bazsalikom mindig van a cserépben,olaj adódik,a sajt is megvolt /még jó hogy olyan vagyok mint a mókusok /gyűjtögetek /,eltettem anno egy darabot a fagyasztóba,milyen jó volt most.
Azt hiszem,hogy ismét jó munkát végeztem,mert sikere volt megint csak.......húúúú :) :) pfff...törlöm a homlokom ezerrel...:)
De nem akarom húzni, vonni a szavakat,inkább kezdjük el a pesto csinálását.
Hozzávalók
10 dkg parmezán sajt
1 marék bazsalikom levél
15-20 dkg dió bél
2-4 dl.oliva olaj
1 kk.só
4 gerezd fokhagyma
Elkészítés
................................én mindent beletettem a botmixer tálba,majd neki estem és elkezdtem a pépesítést.
Be vallom,hogy nem reszeltem le a parmezánt,így át kellett tennem az aprító tálba,és azzal folytattam a pépesítést,majd később vissza a botmixer tálba,és készre pépesítettem a pesto-t.
Tudom bonyolultnak látszik a dolog,de hát könyörgöm,én PASI vagyok..mit is várhattatok volna....mennél bonyolultabb annál jobb...nem...? NEM!
Na szóval,egy arra alkalmas géppel,pépesítünk minden hozzávalót,az olajat fokozatosan adjuk az összetevőkhöz.
Ha semmilyen aprító szerkezet / turmix,aprító,botmixer/ sincsen a háztartásban,akkor jöhet a jó öreg mozsár a nagyitól,vagy ha van akkor elő a kő mozsarat.....
Ha mozsár sincsen a háztartásban...na akkor van gáz...lehet szomszédolni...vagy lemondani a pesto projektról.....:(
Viszont ha sikerrel jártunk a pesto gyártásában,higgyétek el,hogy azt fogjátok mondani......".na ez megérte,igen ügyes vagyok"..és tényleg azok vagytok.
Én üvegbe tettem,olajat öntöttem a tetejére...ja annak mindig kell,hogy legyen rajta egy kicsike,nem szabad hagyni hogy kiszáradjon!!!!! Irány vele a hűtőbe,és ott várja a felhasználás napját ......
Mindenkinek sok sikert :) :)
na ezt én is kipróbálom csak sajtot kel vennem hozzá.
VálaszTörlés