köszönöm a lehetőséget ,és a receptet Pesto15-nek
Mics hozzávalók
- ½ kg marhahús
- ½ kg sertés comb
- ½ kg bárány hús
- 1 fej fokhagyma
- 1 teáskanál borsika fű
- 1 teáskanál piros paprika
- 1 teáskanál szóda bikarbóna
- só, bors
Mics készítése
A húsokat kis lyukú darálón ledaráljuk, vagy kétszer átdaráljuk nagyobb darálóval. Hozzákeverjük a tört fokhagymát és a szóda bikarbónát. Fűszerezzük sóval, borssal, piros paprikával, borsikafűvel és az egészet alaposan átgyúrjuk. Ha túlságosan száraz a hús massza kevés vizet keverjünk hozzá. Tegyük hűtő szekrénybe egy éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek. Másnap közvetlen sütés előtt enyhén olajos kézzel 6-8 centiméteres kis kolbászkákat formáljunk a nyers húsból. Sütéskor a mics kolbászkákat forgassuk körbe, hogy minden oldalról megsüljön. Kínáljunk hozzá mustárt, grill szószt, barbecue szószt és kenyeret.Mics tipp!
Sütéskor a mics akár a felére is összezsugorodhat, ezért érdemes nagyobbra hagyni a kolbászkákat, a kicsi 3-5 centiméteres darabok túlzottan kiszáradnak a sütés végére. A mics sütése több módon is történhet. Süthetjük olajban, de a legfinomabb grill rácson, szabadtűzön fa szénen készült mics.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése