Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2013. április 18., csütörtök

Medvehagymás Sajtos Ligúr Focaccia

Medvehagymás Sajtos Ligúr Focaccia


 Hozzávalók

  • 500 gr liszt
  • 4 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 tk só
  • 2 dl szénsavmentes ásványvíz
  • 250 ml tejföl
  • 100 gr juhtúró
  • 1 csokor, 120 gr medvehagyma
  • a tetejére néhány ek olívaolaj, só
Elkészítés
  1. Lisztet és sót elkeverjük, majd az olajat és a vizet hozzáadjuk. Erős kézzel, alaposan meggyúrjuk, mígnem egynemű, rugalmas tésztát nem kapunk. Két felé vesszük, s fóliába csomagolva hagyjuk pihenni legalább egy órát. Nálunk ez a konyhapulton egy éjszaka volt.
  2. A medvehagymát megmossuk, megtisztítjuk a szárától, esetleg virágjától és késsel felaprítjuk. 
  3. Késes mixerbe tesszük, kis olíva olajat öntünk rá majd elkezdjük még tovább aprítani. Amikor már kezd pépesedni, hozzáadjuk a tejfölt és a juhtúrót. Teljesen összedolgozzuk. Ez a kence is pihenjen kicsit. A cél hogy jó sűrű krém állaga legyen.
  4. Lisztezett felületen mindkét tészta darabot vékonyra, választott tepsi (jó nagy) méretűre nyújtjuk. Ez kemény meló, de ügyesek vagyunk meg éhesek, szóval megoldjuk. Tényleg hajszálvékonyra kell.
  5. Az egyik lap megy a kibélelt tepsi aljára. Mint a fenti képen látható, túlnyújtani sem nehéz. A többletet, mely a formából kilóg, levágjuk, megesszük magában.
  6. Az alsó lapot megkenjük egyenletesen a medvehagymás, sajtos krémmel. A széleken egy cm helyet szabadon hagyunk.
  7. Óvatosan ráhelyezzük a másik lapot. A széleket alaposan összenyomkodjuk.
  8. Megszurkáljuk villával, pár kanál olívaolaj és só mehet még a tetejére.
  9. A sütőt közben 250 C fokra hevítjük, mely a legtöbb esetben a maximumot jelenti. 
  10. 10 percet sütjük. Akkor jó, ha éppen csak megsült a tészta, még csak a meg se barnuljon a széle.
  11. A sütőből kivéve, négyzetekre, csíkokra vágjuk és melegen (de hidegen is jó) fogyasztjuk. Reggelire, saláta mellé, sőt, grillezett húsok társaságában is elképzelhetjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése