Nos régen voltam a konyhám közelében,ezért ma úgy döntöttem,hogy ismét meglátogatom a számomra oly kedves helyiséget.
Térültem fordultam,tettem, vettem,és közben azon agyaltam,hogy mi a fenét kéne főznöm.....húst...áááá az már kétszer is volt e héten,levest,még nincs itt az igazi leveses idő,tésztát,mindig tésztát,párolt zöldségek,vagy sült zöldségek,esetleg kapjon szerepet a wok is.
Gondoltam,hogy majd a Budai megmondja.....:-))))
Nem volt egyszerű,de megtaláltam a megfelelő ételt ma estére,nem nehéz,viszont megfelelő mennyiségben tartalmaz fehérjét,és szénhidrátot.
Hozzávalók:
2 db közepesen nagy Cukkini
3 evőkanál. majonéz
1 evőkanál.aprított petrezselyem zöld
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 evőkanál kapribogyó,ezt később felaprítom
1 evőkanál fekete olívabogyó /magozott ezt is aprítom/
1 db tonhal konzerv,ez olyan 10-15 dkg lehet,a töltősúlya válogatja
1 evőkanál Dijoni mustár,ha nincsen jó a sima asztali mustár is,csak akkor abból valamivel kevesebb kell
Elkészítés:
Egy fazékban /kisméretű/ felteszek vizet forralni,1 tk.só,és 1 mk.szódabikarbónával.
Közben, a Cukkiniket megmosom,majd a zöldségtisztító segítségével vékony szeletekre vágom,erre a célra jó a sajt szeletelő is,de ha van szeletelő eszköz a háztartásban az még jobb.
Készítek egy jó nagy tál jeges vizet,és a tűzhely közelébe teszem,miért,mert "sokkolni" fogom a Cukkini szeleteket.
A lobogó forróvízbe merítem a Cukkini szeleteket,olyan 10 -12 másodpercre,majd egy szűrőkanállal azonnal a jeges vízbe helyezem át őket /sokkolok/,így megőrzi a Cukkini a színét.
Innen kis idő elteltével egy papírtörlőre szedem ki a szeleteket,és hagyom,hogy a víz leitatódjon róluk.
Közben elkészítem a tonhalas krémet.......a konzervből egy szűre szedem a halat,hagyom lecsöpögni az olajat róla,erre most nincsen szükségem.
Egy kisebb keverő tálba mehet a mustár,felaprított petrezselyem,aprított kapribogyó,olívabogyó,őrölt bors egy CSIPET,mustár,és persze a lecsöpögtetett tonhal,ezeket jól össze dolgozom,párperc,és láss csodát elkészült a tonhal krém....ahhhh:-))))
Na most jön a türelemjáték..jáááájjjj...........magam elé helyezem a cukkini szeleteket,egy teáskanál segítségével,mindegyikre rakok a krémből,majd határozott új mozdulatokkal, szépen feltekergetem a Cukkini szeleteke /na persze a lapát kezeimmel/......egy kínáló tálra rakom őket mint a japánok a sushi-t,mellé párolt rizst helyezek,és mehet az asztala viszta barátaim.............
Jó étvágyat.............
Térültem fordultam,tettem, vettem,és közben azon agyaltam,hogy mi a fenét kéne főznöm.....húst...áááá az már kétszer is volt e héten,levest,még nincs itt az igazi leveses idő,tésztát,mindig tésztát,párolt zöldségek,vagy sült zöldségek,esetleg kapjon szerepet a wok is.
Gondoltam,hogy majd a Budai megmondja.....:-))))
Nem volt egyszerű,de megtaláltam a megfelelő ételt ma estére,nem nehéz,viszont megfelelő mennyiségben tartalmaz fehérjét,és szénhidrátot.
Hozzávalók:
2 db közepesen nagy Cukkini
3 evőkanál. majonéz
1 evőkanál.aprított petrezselyem zöld
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 evőkanál kapribogyó,ezt később felaprítom
1 evőkanál fekete olívabogyó /magozott ezt is aprítom/
1 db tonhal konzerv,ez olyan 10-15 dkg lehet,a töltősúlya válogatja
1 evőkanál Dijoni mustár,ha nincsen jó a sima asztali mustár is,csak akkor abból valamivel kevesebb kell
Elkészítés:
Egy fazékban /kisméretű/ felteszek vizet forralni,1 tk.só,és 1 mk.szódabikarbónával.
Közben, a Cukkiniket megmosom,majd a zöldségtisztító segítségével vékony szeletekre vágom,erre a célra jó a sajt szeletelő is,de ha van szeletelő eszköz a háztartásban az még jobb.
Készítek egy jó nagy tál jeges vizet,és a tűzhely közelébe teszem,miért,mert "sokkolni" fogom a Cukkini szeleteket.
A lobogó forróvízbe merítem a Cukkini szeleteket,olyan 10 -12 másodpercre,majd egy szűrőkanállal azonnal a jeges vízbe helyezem át őket /sokkolok/,így megőrzi a Cukkini a színét.
Innen kis idő elteltével egy papírtörlőre szedem ki a szeleteket,és hagyom,hogy a víz leitatódjon róluk.
Közben elkészítem a tonhalas krémet.......a konzervből egy szűre szedem a halat,hagyom lecsöpögni az olajat róla,erre most nincsen szükségem.
Egy kisebb keverő tálba mehet a mustár,felaprított petrezselyem,aprított kapribogyó,olívabogyó,őrölt bors egy CSIPET,mustár,és persze a lecsöpögtetett tonhal,ezeket jól össze dolgozom,párperc,és láss csodát elkészült a tonhal krém....ahhhh:-))))
Na most jön a türelemjáték..jáááájjjj...........magam elé helyezem a cukkini szeleteket,egy teáskanál segítségével,mindegyikre rakok a krémből,majd határozott új mozdulatokkal, szépen feltekergetem a Cukkini szeleteke /na persze a lapát kezeimmel/......egy kínáló tálra rakom őket mint a japánok a sushi-t,mellé párolt rizst helyezek,és mehet az asztala viszta barátaim.............
Jó étvágyat.............
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése