Borsópörkölt,sörét pöri.megeszed vagy nem kapsz mást,aztán mehetsz apádhoz panaszkodni..:-))))
valahogy így zajlott a megismerkedésem eme remek egyszerű egytálétellel
Fél kilogramm zöldborsó,ha nincsen friss akkor természetesen jó a fagyasztott is
Negyed kilogramm tészta,ajánlatom : penne rigate
1 csokor aprított petrezselyem zöld
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
őrölt pirospaprika,ízlés szerint
1 db paradicsom
só
őrölt fekete bors
Olaj,vagy zsír.......mondanám,hogy liba,vagy kacsa,esetleg mangalica
paprikás "pörkölt" alapot készítünk,miért e kettő megnevezés,mert hajlandóak vagyunk a paprikást a pörkölttel össze keverni...a pörköltbe először a pörkölendő anyagot /hús/ tesszük a forró zsiradékba,majd miután megpörkölődött a cucc,rakhatjuk bele a hagymát,majd amikor az üvegesre párolódott,mehet a pirospaprika /füstölt...hmmmm/,kevés vizet hozzá,fedő alatt készre főzni,rövid lé,mert az jó sűrű.
A paprikásnál, meg először a hagymát tesszük a forró zsiradékba,dinsztelődés után paprika,ezt követi párpillanat után a ...........,majd vízzel felöntve készre főzzük,ezt ízlés szerint lehet hosszú,illetve rövid lével készíteni.
Hozzá adjuk a zöldborsót. Kevés vízzel puhára pároljuk, fűszerezzük és hozzáadjuk az apróra vágott zöldet.
Tehát a hozzávalók,és az elkészítési sorrendet, ki ki maga választhatja meg,kérdés mit akar főzni..........
Majd hozzáadom a kifőtt tésztát. Tálaljuk.............nyami
valahogy így zajlott a megismerkedésem eme remek egyszerű egytálétellel
Fél kilogramm zöldborsó,ha nincsen friss akkor természetesen jó a fagyasztott is
Negyed kilogramm tészta,ajánlatom : penne rigate
1 csokor aprított petrezselyem zöld
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
őrölt pirospaprika,ízlés szerint
1 db paradicsom
só
őrölt fekete bors
Olaj,vagy zsír.......mondanám,hogy liba,vagy kacsa,esetleg mangalica
paprikás "pörkölt" alapot készítünk,miért e kettő megnevezés,mert hajlandóak vagyunk a paprikást a pörkölttel össze keverni...a pörköltbe először a pörkölendő anyagot /hús/ tesszük a forró zsiradékba,majd miután megpörkölődött a cucc,rakhatjuk bele a hagymát,majd amikor az üvegesre párolódott,mehet a pirospaprika /füstölt...hmmmm/,kevés vizet hozzá,fedő alatt készre főzni,rövid lé,mert az jó sűrű.
A paprikásnál, meg először a hagymát tesszük a forró zsiradékba,dinsztelődés után paprika,ezt követi párpillanat után a ...........,majd vízzel felöntve készre főzzük,ezt ízlés szerint lehet hosszú,illetve rövid lével készíteni.
Hozzá adjuk a zöldborsót. Kevés vízzel puhára pároljuk, fűszerezzük és hozzáadjuk az apróra vágott zöldet.
Tehát a hozzávalók,és az elkészítési sorrendet, ki ki maga választhatja meg,kérdés mit akar főzni..........
Majd hozzáadom a kifőtt tésztát. Tálaljuk.............nyami
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése