Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2013. szeptember 21., szombat

Zöldborsópörkölt penne rigate tésztával

Borsópörkölt,sörét pöri.megeszed vagy nem kapsz mást,aztán mehetsz apádhoz panaszkodni..:-))))
valahogy így zajlott a megismerkedésem eme remek egyszerű egytálétellel
Fél kilogramm zöldborsó,ha nincsen friss akkor természetesen jó a fagyasztott is
Negyed kilogramm tészta,ajánlatom :  penne rigate
 1 csokor aprított petrezselyem zöld
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
 őrölt pirospaprika,ízlés szerint
1 db paradicsom

őrölt fekete bors
Olaj,vagy zsír.......mondanám,hogy liba,vagy kacsa,esetleg mangalica



 paprikás "pörkölt" alapot készítünk,miért e kettő megnevezés,mert hajlandóak vagyunk a paprikást a pörkölttel össze keverni...a pörköltbe először a pörkölendő anyagot /hús/ tesszük a forró zsiradékba,majd miután megpörkölődött a cucc,rakhatjuk bele a hagymát,majd amikor az üvegesre párolódott,mehet a pirospaprika /füstölt...hmmmm/,kevés vizet hozzá,fedő alatt készre főzni,rövid lé,mert az jó sűrű.
A paprikásnál, meg először a hagymát tesszük a forró zsiradékba,dinsztelődés után paprika,ezt követi párpillanat után a ...........,majd vízzel felöntve készre főzzük,ezt ízlés szerint lehet hosszú,illetve rövid lével készíteni.
Hozzá adjuk a zöldborsót. Kevés vízzel puhára pároljuk, fűszerezzük és hozzáadjuk az apróra vágott zöldet.
Tehát a hozzávalók,és az elkészítési sorrendet, ki ki maga választhatja meg,kérdés mit akar főzni..........

Majd hozzáadom a kifőtt tésztát. Tálaljuk.............nyami

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése