Hozzávalók
1 egész római saláta
0.5 kg újburgonya
5 gerezd fokhagyma
3 ek.oliva olaj
1 szál rozmaring,jó az őrölt is,ha nincsen friss
só,bors
20 dkg szeletelt sertéslapocka
Elkészítés
Az újburgonyát hideg vízben áztatom,így hamarabb le lehet dörzsölni a héját,amit most még nem is nagyon kell,hiszen annyira zsenge még az új krumpli.
Szóval, mosom,és négyfelé vágom őket,egy serpenyőben olajat hevítek,zsupsz 3gerezd fokhagyma,csak úgy, a burgonya cikkek,só,bors,és fedőt rá,közepes lángon elkezdem a burgonya főzését.
A maradék fokhagymát tisztítom,és aprítom,egy másik serpenyőben olajat hevítek,zsupsz bele a közben megmosott,és leveleire szedett római salátát,sózom,borsozom,és ráteszem a fokhagymát.Lefedve roppanósra párolom,nem főzöm szét,csak párolom. AL DENTE...ja mint a spagi.....
Így lesz olyan ahogyan én szeretem,és ahogyan már többször is fogyasztottam a déli országokban.
A hús szeleteket,sütés közben,csak sózom,és borsozom, magas lángon hirtelen sütöm,így a belseje, puha marad a húsnak.
Jó étvágyat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése