Tészta ricottával és paradicsommal egy finom elő,de akár főétel is lehet, elkészítse egyszerű,az összetevők miatt is, mint például a ricotta,a póréhagyma, a paradicsomszósz , a chili paprika,és friss bazsalikom,az oliva olaj,és a parmesan,illetve pecorino végett.
Hozzávalók
400 gr. rövid tészta, mint a penne, rigatoni és fusilli
250 gr. ricotta túró
1 db újhagyma,ha nincsen akkor egy 1/4 póréhagyma
400 gr. paradicsomszósz
100 gr pecorino sajt,vagy parmesan /grana padano,parmigiano reggiano /
Friss bazsalikom ízlés
Chili paprika ízlés
Extra szűz olívaolaj ízlés szerint
Só ízlés szerint
Elkészítés
Hagymát tisztítjuk,apróra vágjuk,chilit is tisztítjuk /mossuk/ apróra vágjuk ezt is.
Olajat hevítünk egy magas falú serpenyőben,amint kellően forró,mehet bele az apróra vágott hagyma,karamellizáljuk /enyhe barnás színe lesz /
Adjuk hozzá a chili, majd a paradicsompürét.
Az így kreált pikáns paradicsomos mártást főzzük körülbelül húsz percig.
Adjuk hozzá a tépkedett bazsalikomot, és főzzük.kb 10 percig még,ez idő alatt kifőzzük a tésztát.
Forraljuk vizet a tésztának,sózzuk,és al dente főzzük ki a tésztát,szűrjük le,közben adjuk a paradicsom szószhoz a ricotta turót,keverjük össze,megpakolni tésztával ,még egy kevergetés,de inkább össze forgatás,és lehet fogyasztani.
Tetejére egy kis pecorino-t vagy parmesan sajtot reszeljünk,csak kabalából.....
Jó étvágyat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése