Egy a sok színű Sicilai konyhák remeki közül :
Hozzávalók
250 gr sertés darálva
200 gr caciocavallo sajt /tehéntejből készült/
50 gr mortadella
2 db főtt tojás
4 db padlizsán
100 gr. parmesan sajt reszelve
100 gr pecorino sajt reszelve
1 üveg,vagy doboz sűrített paradicsom
1/2 pohár fehér bor,száraz
1 csokor bazsalikom
zsemlemorzsa
oliva extra vergine
só
őrölt bors
Elkészítés
padlizsánok felét szeleteld fel,és bő forró olajban hirtelen süsd ki,szedd ki konyha törlőre,tedd félre
a makaróni,fusilli,..e... válasszad ki ...bármelyik jó
tésztát főzd ki al dente,szűrd le tedd félre
a tojásokat főzd meg,majd vágd apróra.
a padlizsán felét mosd meg,és vágd apró kockákra,a másik felét szeleteld fel egyenletesen,pl.egy egy uborka gyalu segítségével
serpenyőbe tegyél oliva olajat forrósítsd fel dobd bele a darált sertés,és a darált borjú húst is,sózzad,borsozzad, öntsd fel a borral,párold készre, most a padlizsán is párold meg oliva olajon,sózzad,borsozzad,,gyerünk rá a paradicsom szósszal,aprított bazsalikommal,ha kell sózzad,borsozzad,így rotyogtasd kb 10 percig
most fogj egy hőálló tálat,olyan sisak szerűt,tudod olyan bili fazon...hihihihihi,de jó a legnagyobb kuglóf forma is.sőt az az igazi,vagy az őz gerinc forma....
olajozd ki,szórd meg szemlemorzsával,kezd el belerakni a padlizsán szeletek,de úgy hogy fedjék egymást,de azért maradjon a legvégére is,a sajtot is úgy osszad be,hogy azis kéne még a végére majd,
na most kérem,jöhet a rakosgatás...először a tészta,most egy sor pirított sertés sertés hús,aprított bazsalikom,ez a fura nevű caciocavallo sajt kockázott padlizsán, apróra vágott mortadella,főtt tojás,pár csepp oliva olaj reszelt parmezán sajt , paradicsomszósz,borjúhús,pecorino sajt...és így tovább
. a legvégére fedd be a maradék padlizsán szeletekkel szórd rá a maradék sajtot,ha sugó is maradt akkor még azt is dobd rá.....ugyes vagy minden elfogyott....vagy neeem ?
A rakosgatás közben is kóstolgassátok,hogy elegendő e a só és az őrölt bors!!!!
Na most kérem,a rakosgató készen van,irány a sütőbe kb 160-180 C ahol 20 perc alatt aranyszínűre kell sülnie a záró sajt kéregnek.
Amit ez meg van vegyük ki a sütőből hagyjuk egy kicsit hűlni,majd borítsuk ki egy jó nagy tálalótálra,és lehet neki esni e remek ételnek...
valami ilyesmi lesz ha igaz :)
Jó étvágyat hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése