Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2015. augusztus 31., hétfő

Tészta rakottas Sziciliai módon (Pasta ncasciata alla siciliana )



 Egy a sok színű Sicilai konyhák remeki közül :







 Hozzávalók

250 gr sertés darálva
200 gr caciocavallo sajt /tehéntejből készült/
50 gr mortadella
2 db  főtt tojás
4 db padlizsán
100 gr. parmesan sajt reszelve
100 gr pecorino sajt reszelve
 1 üveg,vagy doboz  sűrített paradicsom
1/2 pohár fehér bor,száraz
1 csokor bazsalikom
zsemlemorzsa
oliva extra vergine

őrölt bors



Elkészítés

padlizsánok felét szeleteld fel,és bő forró olajban hirtelen süsd ki,szedd ki konyha törlőre,tedd félre

a makaróni,fusilli,..e... válasszad ki ...bármelyik jó


tésztát főzd ki al dente,szűrd le tedd félre

a tojásokat főzd meg,majd vágd apróra.
a padlizsán felét mosd meg,és vágd apró kockákra,a másik felét szeleteld fel egyenletesen,pl.egy egy uborka gyalu segítségével

serpenyőbe tegyél oliva olajat forrósítsd fel dobd bele a darált sertés,és a darált borjú húst is,sózzad,borsozzad, öntsd fel a borral,párold készre, most a padlizsán is párold meg oliva olajon,sózzad,borsozzad,,gyerünk rá a paradicsom szósszal,aprított bazsalikommal,ha kell sózzad,borsozzad,így rotyogtasd kb 10 percig


most fogj egy hőálló tálat,olyan sisak szerűt,tudod olyan bili fazon...hihihihihi,de jó a legnagyobb kuglóf forma is.sőt az az igazi,vagy az őz gerinc forma....
olajozd ki,szórd meg szemlemorzsával,kezd el belerakni a padlizsán szeletek,de úgy hogy fedjék egymást,de azért maradjon a legvégére is,a sajtot is úgy osszad be,hogy azis kéne még a végére majd,
na most kérem,jöhet a rakosgatás...először a tészta,most egy sor pirított sertés sertés hús,aprított bazsalikom,ez a fura nevű caciocavallo sajt  kockázott padlizsán, apróra vágott mortadella,főtt tojás,pár csepp oliva olaj reszelt parmezán sajt , paradicsomszósz,borjúhús,pecorino sajt...és így tovább
. a legvégére fedd be a maradék padlizsán szeletekkel szórd rá a maradék sajtot,ha sugó is maradt akkor még azt is dobd rá.....ugyes vagy minden elfogyott....vagy neeem ?

A rakosgatás közben is kóstolgassátok,hogy elegendő e a só és az őrölt bors!!!!

Na most kérem,a rakosgató készen van,irány a sütőbe  kb 160-180 C  ahol 20 perc alatt aranyszínűre kell sülnie a záró sajt kéregnek.
Amit ez meg van vegyük ki a sütőből hagyjuk egy kicsit hűlni,majd borítsuk ki egy jó nagy tálalótálra,és lehet neki esni e remek ételnek...


valami ilyesmi lesz ha igaz :)


Jó étvágyat hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése