A vegetáriánus alternatívája a hagyományos húsgombócnak.
Itt a padlizsán képviseli,helyettesíti húst: ez egy finom és egyszerű recept, általában nagy népszerűségnek örvend a fiatalok és az idősek körében is.
Hozávalók
2 db padlizsán,
1 db tojás,
zsemlemorzsa amennyit a padlizsán massza majd felvesz
pecorino (vagy ha úgy tetszik egy enyhébb ízű
parmezán sajt),amennyit a padlizsán massza majd felvesz
0.5 dl.olívaolaj,
1 csokor petrezselyem,
2 gerezdfokhagyma,
só, ízlés szerint
őrölt fekete bors,ízlés szerint
Elkészítés
A padlizsánt lemossuk,majd forró sós vízben tesszük kb 3-5 percre,kihűlést követően kézzel nyomkodjuk belőle a felesleges vizet.
Aprítsuk fel,tegyük félre,a petrezselyem zöldet is aprítsuk fel ,tegyük ezt is félre.
Rakjuk össze a hozzávalókat,: egy robot gép,aprító,mixer,turmix gép segítségével aprítsuk össze. KIVÉTEL A ZSEMLEMORZSA,PETREZSELYEM,ÉS A SAJT !!!!
Ismét a robotgépé a szerep,most már pépesíthetjük a cuccot,sózzuk,borsozzuk,ízlésünknek megfelelően.
Öntsük egy keverő tálba,és a megfelelő állag eléréséhez,adjunk hozzá zsemlemorzsát,reszelt parmesánt,vagy pecorinot,keverjük össze kézzel.
Gyakorlatilag egy a fasírthoz hasonló állagú masszát kell,hogy kapjunk.
Kézzel kis golyó formákat gyúrunk,zsemlemorzsába forgatjuk,és bő forró olajban aranybarnára sütjük.
Vigyázat,mert nagyon hamar elkészülnek..... :) :)
Kenyeres pajtások
Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme....kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.
Köszönöm a figyelmedet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme....kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.
Köszönöm a figyelmedet.
2015. augusztus 31., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése