Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2016. február 6., szombat

Húsos pite leves tésztában


Valójában, az Angolok pásztor pitéje adta az ötletet.
Gondoltam egy merészet,és elkészítettem az én egyéni variációmat,gondolom,hogy semmi köze nincsen az eredeti pásztor pitéhez,de ez ki a pitét érdekli.
Mi nagyon jó ízűen fogyasztottuk el, szombati ebédként.A résztvevők,egyöntetűen megállapították,hogy nagyon jól sikerült.
Senkit se riasszon el az elkészítése,valójában teljesen egyszerű elkészíteni,persze ha valaki anti a konyhában,nos annak inkább javaslom a kaja rendelést :)



MI ELŐTT BÁR MIT IS CSINÁLNÁTOK....VEGYÉTEK KI A FAGYASZTÓBÓL A LEVELES TÉSZTÁT,MINIMUM 2 ÓRÁVAL AZ ELŐKÉSZÜLETEK ELŐTT !!!!!

Hozzávalók
30-40 dkg. sertés lapocka
1 db.fagyasztott leveles tészta
10 dkg. húsos hasalja szalonna,vagy szeletelt bacon....vagy....
10 dkg. jó házi kolbász,füstölt,de jó a száraz is
1 db. vöröshagyma
1 ek.sertés zsír

őrölt fekete bors
1 db. tojás


Elkészítés
Sütő bekapcsolása 250 C   előmelegítés

A kelő nap sugarai mellett,lisztezett nyújtó deszkán nyújtsuk ki a felengedett leveles tésztát,kb. 0.5 cm vastagságúra.Hagyjuk magára,közben készítsük el a többi hozzávalót a piténknek.




A lapockát,sózzuk,borsozzuk, egy kanál sertés zsírban pirítsuk le minden oldalán.







Alufóliával lefedve mehet a sütőbe 250 C.fok. max 15 percig.

Amint kész van vegyük ki tegyük vágó deszkára,hagyjuk hogy kissé hűljön a sült.



A SÜTŐ HŐMÉRSÉKLETÉT,ÁLLÍTSUK 200 CELSIUS FOKRA !!!!!!

Hagymát apróra vágjuk,forró zsíron karamellizáljuk/üvegesre dinsztelt/,szűrjük le,tegyük félre.






A vissza maradt zsírban,süssük ropogósra a szalonna csíkokat,ha bacon szeleteket használunk,akkor figyeljünk oda,nehogy túl piruljanak.




A közben kihűlt lapockát, vágjuk kisebb darabokra,a szalonnát szintén,a kolbászt karikázniuk fel.

Na kérem,most a pite tésztát,emeljük át a kizsírozott  sütő formába.

Tegyük a tésztára az összetevőket,nincsen sorrend,ki hogyan gondolja.




Vágjuk le a perem feletti tészta felesleget.





A maradék tésztával fedjük le a piténket,kenjük meg egy felvert tojással.


Előmelegített sütőben 200 Celsius fokon,kb. 20-25 perc alatt süssük készre.


A színét nézzük,amikor szép sötét barna,akkor már biztosan megsült a pite,de a sötétebb aranybarna szín is nyerő lehet....:



Sok sikert mindenkinek...ha nekem sikerült.....


1 megjegyzés:

  1. i fogom próbálni remélem neem is sierülni fog de vajon maradé spagetti cucc is jó bele már a ragura gondoltam

    VálaszTörlés