Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2016. június 29., szerda

Rablóhús - Saslik

Nos ezen a recepten is lehet vitázni, a hozzávalókon,és hogy hogyan kell elkészíteni.
Hiszen mint minden ételreceptnek,úgy ennek is van egy ún.eredeti leírása,ami a hozzávalókat illeti,és persze a sütési módot ajánlja.
A parázson sütés lenne az igazi,kint a szabadban,de hát ugye,szegény panel lakó,erről csak álmodozhat,így marad a villany grill sütő,vagy a serpenyő,és bár az elkészült grillezett étel ízének,köze nincsen a faszénen sült testvéréhez,de azért így is ott van az első ötben.



Az érdekessége ennek a receptemnek az,hogy ez nem több mint kb.2000 e forintból lett összedobva.
Azt gondolom,hogy ez igazán pénztárcabarát étel,ráadásul igen csak könnyű az elkészítése is.
Hagyományos serpenyőben is elkésztettem már,és abban is kitűnően sikerült a húsok körbesütése.

Na de essünk is neki az elkészítésnek,persze először nézzük a hozzávalókat.


Hozzávalók

50 dkg sertés hús nyesedék ( kolbászhús ) / 450 ft/kg / ezt bármelyik hentesnél lehet kapni
2 db paradicsom /240 ft/kg /
3 db vöröshagyma  /180 ft/ kg/
20 dkg paprikás lángolt kolbász / 1800 ft/kg /

őrölt fekete bors
1 csomag saslik pálca / hurkapálcika/



Elkészítés
A nyársakat már az előzőnapon áztassuk be vízbe,így majd könnyebb a húsdarabokat átszúrni,és nem törik el a nyárs.
A húsnyesedéket,ha kell,tisztítsuk meg a felesleges zsiradéktól,vágjuk megfelelő nagyságúra a húsdarabokat.


Paradicsomot is vágjuk megfelelő darabokra,a hagymával is ugyan így járjunk el.

A kolbászból vágjunk  /szelet/karikákat,majd felezzük el a karikákat.








Kezdjük el nyárs felfűzését,mivel kezdjük,mivel,hogy muszáj......erre szerintem nincsen szentírás,véleményem szerint mindegy melyik az első darab.
Na de legyen a hagyma,hús,kolbász,hagyma,paradicsom...és ezt mind addig folytatjuk,ameddig csak elnem fogynak az összetevők.
Persze azért a nyárs hosszúsága,az azért szab némi határt...hihihihi...

Amint fűztünk minden hozzávalót a nyársra,sózzuk,borsozzuk,és mehet a hűtőbe...úúúúgy, mondjuk 1-2 órára,hogy az ízek jól összeérjenek.
Persze ezt a mutatványt is lehet úgy,hogy mondjuk elkészítés előtti napon bepácoljuk,fűszerezzük a húst,vagy akár az össze összetevőt.
Ezt mindenki maga döntse el,hogy neki hogy a legjobb.

Mehet a grillre,itt igazából nem sok dolgunk van,lehet kenegetni ...rozmaring ággal,valami csoda páccal.....kinek mi a gusztusa rá,de igazából nincsen rá szükség,bőven van zsiradék a húsban...sőt ha még szalonna kockákat is teszünk a nyársra ...húúúú...na de ezen nincsen szalonna.




Kovászos uborka,és egy pofa sör...szerintem ez megy hozzá a legjobban...:)


Sok sikert mindenkinek,és jó étvágyat kívánok!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése