Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2016. szeptember 22., csütörtök

Paradicsomos gombás tőkehal

A paradicsommal,gombával,fokhagymával,zöld fűszerekkel és tejszínnel sütött hal igazi csemege lehet a szürke hétköznapokat követően.
Ne féljetek elkészíteni e remek ételt,nem kell megijedni a tőkehaltól sem,lehet ezt a receptet olcsóbb halból is elkészíteni.

A recept leírás 4 személyre szól.



Hozzávalók

50 dkg paradicsom
20 dkg csiperkegomba ( anyu a szegfűgombát nevezte így,de a mai konyha a championt nevezi csiperkének)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg halfilé / személy !!!!!   FAGYATOTT...persze ha van friss...hmmmm
2 ek.citromlé
só ízlés szerint
őrölt fekete bors ízlés szerint
2 ek. olívaolaj
1 kk.szárított oregano...persze ha van friss,az az igazi
2 dl. főzőtejszín
5 - 6 db bazsalikom levél a díszítéshez


Elkészítés

A paradicsomot leforrázzuk,meghámozzuk,kicsumázzuk,a húsát kis darabokra vágjuk.
A gombát megtisztítjuk,vékony szeletekre vágjuk és a paradicsommal összekeverjük.A hagymát és a  fokhagymát meghámozzuk,kis kockákra vágjuk.

Kapcsoljuk,melegítsük be a sütőt 200 C fokra..

A halfilét hideg vízzel leöblítjük,papír törlővel leitatjuk róla a nedvességet,citrom lével meglocsoljuk és meg borsozzuk.

A hagymát és fokhagymát olívaolajban pároljuk üvegesre meg,adjuk hozzá az oregánót, majd a paradicsomot és a gombát is.Nagy lángon,folyamatosan keverjük 2 percig,ez alatt készre párolódik.Az így elkészített zöldség "ágyat",helyezzük tűzálló tálba,ízesítsük...tehát sózzuk,borsozzuk.
A halfiléket az előbb elkészült zöldség "ágyra" fektetjük,a tejszín felével meglocsoljuk .
A tálat lefedjük,vagy a saját fedőjével,ha nincsen akkor alufóliát használjunk,a célra tökéletesen megfelel, a 200 C-ra  előmelegített  forró sütőbe téve kb. 10 percig sütjük.

10 perc után a halszeleteket vegyük le az "ágyról",tegyük meleg helyre,mondjuk egy egy másik hőálló tálba,és tartsuk melegen.
A zöldséges  mártást,nagy lángon sűrítsük be,öntsük hozzá a maradék tejszínt,kis ideig forraljuk együtt,túl sűrűre ne főzzük fel.

A halat elővesszük,majd a mártással nyakon öntsük...bazsalikom levéllel lehet díszíteni....


Jó étvágyat hozzá.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése