Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2013. július 19., péntek

Kapros-túrós lepény

 keresem kutatom,próbálom,de csak nem akar olyan lenni mint a jó anyámé volt...
de nem adom fel,és tovább próbálkozom





 Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 3 db tojássárgája
- 5 dkg vaj
-3 dl tej
-3 evőkanál porcukor
-1/2 evőkanál kristálycukor
-1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 1 evőkanál kristálycukor

A töltelékhez:
- 50 dkg túró
-1 doboz tejföl /nagy doboz/
-2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
- 2 db tojás
- 3 evőkanál búzadara
- 1 csokor friss kapor apróra vágva (vagy ízlés szerint)




Elkészítés:
-az élesztőt egy kevés tejjel,és kicsi cukorral felfuttatjuk

-a liszthez hozzáadjuk a vajat,vaníliás cukrot,porcukrot,csipet sót,tojássárgákat,és felfuttatott élesztőt
-az egészet jól összedolgozzuk,ha szükséges akkor adjunk  hozzá tejet
-dagasztást követően,takarjuk le,langyos helyen 1/2 óra alatt duplájára kel a tészta
-amíg a tészta megkel,elkészítjük a tölteléket
-a túrót tálba tesszük,villa segítségével összetörjük,hozzá adjuk a 2 tojás sárgáját,cukrot,vaníliás cukrot,a tejföl felét, búza darát,és legvégül az apróra vágott kaprot,jól összekeverjük,majd tegyük félre amíg a tojásfehérjéket habbá nem verjük
-tehát,a tojásfehérjéket habbá verjük,és  óvatos keverő mozdulatokkal a már össze állt töltelék masszához keverjük
-jól ki dolgozzuk,aminek az eredménye egy jól kezelhető "tészta"
-a tésztát deszkán kinyújtjuk...kb. ujjnyi vastagra / 1.5 cm/,pontosabban akkorára mint a tepsi,ezzel a tésztával kibéleljük a tepsinket,mehet rá a túrós töltelék........hmmmmm
-a töltelék tetejére tesszük a maradék tejfölt,ha kell még akkor használjunk többet nyugodt szívvel........
-180 C fokon kb.60 perc alatt el is készül finomság
-hagyjuk a sütést követően kicsit pihenni,majd kockákra vágjuk,és frissen vágott kaporral díszítjük......




jó étvágyat..........

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése