keresem kutatom,próbálom,de csak nem akar olyan lenni mint a jó anyámé volt...
de nem adom fel,és tovább próbálkozom
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 3 db tojássárgája
- 5 dkg vaj
-3 dl tej
-3 evőkanál porcukor
-1/2 evőkanál kristálycukor
-1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 1 evőkanál kristálycukor
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
-1 doboz tejföl /nagy doboz/
-2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
- 2 db tojás
- 3 evőkanál búzadara
- 1 csokor friss kapor apróra vágva (vagy ízlés szerint)
Elkészítés:
-az élesztőt egy kevés tejjel,és kicsi cukorral felfuttatjuk
-a liszthez hozzáadjuk a vajat,vaníliás cukrot,porcukrot,csipet sót,tojássárgákat,és felfuttatott élesztőt
-az egészet jól összedolgozzuk,ha szükséges akkor adjunk hozzá tejet
-dagasztást követően,takarjuk le,langyos helyen 1/2 óra alatt duplájára kel a tészta
-amíg a tészta megkel,elkészítjük a tölteléket
-a túrót tálba tesszük,villa segítségével összetörjük,hozzá adjuk a 2 tojás sárgáját,cukrot,vaníliás cukrot,a tejföl felét, búza darát,és legvégül az apróra vágott kaprot,jól összekeverjük,majd tegyük félre amíg a tojásfehérjéket habbá nem verjük
-tehát,a tojásfehérjéket habbá verjük,és óvatos keverő mozdulatokkal a már össze állt töltelék masszához keverjük
-jól ki dolgozzuk,aminek az eredménye egy jól kezelhető "tészta"
-a tésztát deszkán kinyújtjuk...kb. ujjnyi vastagra / 1.5 cm/,pontosabban akkorára mint a tepsi,ezzel a tésztával kibéleljük a tepsinket,mehet rá a túrós töltelék........hmmmmm
-a töltelék tetejére tesszük a maradék tejfölt,ha kell még akkor használjunk többet nyugodt szívvel........
-180 C fokon kb.60 perc alatt el is készül finomság
-hagyjuk a sütést követően kicsit pihenni,majd kockákra vágjuk,és frissen vágott kaporral díszítjük......
jó étvágyat..........
de nem adom fel,és tovább próbálkozom
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 3 db tojássárgája
- 5 dkg vaj
-3 dl tej
-3 evőkanál porcukor
-1/2 evőkanál kristálycukor
-1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 1 evőkanál kristálycukor
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
-1 doboz tejföl /nagy doboz/
-2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
- 2 db tojás
- 3 evőkanál búzadara
- 1 csokor friss kapor apróra vágva (vagy ízlés szerint)
Elkészítés:
-az élesztőt egy kevés tejjel,és kicsi cukorral felfuttatjuk
-a liszthez hozzáadjuk a vajat,vaníliás cukrot,porcukrot,csipet sót,tojássárgákat,és felfuttatott élesztőt
-az egészet jól összedolgozzuk,ha szükséges akkor adjunk hozzá tejet
-dagasztást követően,takarjuk le,langyos helyen 1/2 óra alatt duplájára kel a tészta
-amíg a tészta megkel,elkészítjük a tölteléket
-a túrót tálba tesszük,villa segítségével összetörjük,hozzá adjuk a 2 tojás sárgáját,cukrot,vaníliás cukrot,a tejföl felét, búza darát,és legvégül az apróra vágott kaprot,jól összekeverjük,majd tegyük félre amíg a tojásfehérjéket habbá nem verjük
-tehát,a tojásfehérjéket habbá verjük,és óvatos keverő mozdulatokkal a már össze állt töltelék masszához keverjük
-jól ki dolgozzuk,aminek az eredménye egy jól kezelhető "tészta"
-a tésztát deszkán kinyújtjuk...kb. ujjnyi vastagra / 1.5 cm/,pontosabban akkorára mint a tepsi,ezzel a tésztával kibéleljük a tepsinket,mehet rá a túrós töltelék........hmmmmm
-a töltelék tetejére tesszük a maradék tejfölt,ha kell még akkor használjunk többet nyugodt szívvel........
-180 C fokon kb.60 perc alatt el is készül finomság
-hagyjuk a sütést követően kicsit pihenni,majd kockákra vágjuk,és frissen vágott kaporral díszítjük......
jó étvágyat..........
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése