húúúúúúúúúúúúú kissé jól hangzik a dolog,nesze neked diéta...minek is lettem én cukorbeteg..............
több oldalon is megtalálható ez a leírás,ezért köszönet jár a recept eredeti írójának.........
KÖSZÖNÖM!!!!
Hozzávalók
4 szelet csirkemell,
só,
bors,
2 evőkanál liszt,
1 tojás,
só,
egy csokor petrezselyem,
őrölt kömény
3-4 evőkanál liszt
2 evőkanál tejföl
2 gerezd fokhagyma
fél fej vöröshagyma
3 közepes burgonya
Elkészítés
A kiklopfolt csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe meghempergetve félretesszük.
A nyers burgonyát meghámozzuk és lereszeljük nagy lyukú reszelőn.
A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
A burgonyás masszát keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle hagymát, a tojást, a tejfölt, a lisztet,majd petrezselyemzölddel, őrölt fűszerköménnyel, sóval, borssal fűszerezve az egészet jól összedolgozzuk.
A hússzeleteket a burgonyás masszába forgatjuk, úgy, hogy a massza mindenhol bevonja.Utána bő, közepesen forró olajban mindkét oldalukat megsütjük.
A "burgonyapogácsákat" kivesszük a serpenyőből, papírtörlőn jól lecsöpögtetjük, és előmelegített sütőben melegen tartjuk, míg ki nem sütjük az egészet.
Mivel a burgonyás bunda egyben laktató köret is, ezt a fogást önmagában, különféle salátákkal,savanyúságokkal tálaljuk
Köszönöm a leírást
több oldalon is megtalálható ez a leírás,ezért köszönet jár a recept eredeti írójának.........
KÖSZÖNÖM!!!!
Hozzávalók
4 szelet csirkemell,
só,
bors,
2 evőkanál liszt,
1 tojás,
só,
egy csokor petrezselyem,
őrölt kömény
3-4 evőkanál liszt
2 evőkanál tejföl
2 gerezd fokhagyma
fél fej vöröshagyma
3 közepes burgonya
Elkészítés
A kiklopfolt csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe meghempergetve félretesszük.
A nyers burgonyát meghámozzuk és lereszeljük nagy lyukú reszelőn.
A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
A burgonyás masszát keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle hagymát, a tojást, a tejfölt, a lisztet,majd petrezselyemzölddel, őrölt fűszerköménnyel, sóval, borssal fűszerezve az egészet jól összedolgozzuk.
A hússzeleteket a burgonyás masszába forgatjuk, úgy, hogy a massza mindenhol bevonja.Utána bő, közepesen forró olajban mindkét oldalukat megsütjük.
A "burgonyapogácsákat" kivesszük a serpenyőből, papírtörlőn jól lecsöpögtetjük, és előmelegített sütőben melegen tartjuk, míg ki nem sütjük az egészet.
Mivel a burgonyás bunda egyben laktató köret is, ezt a fogást önmagában, különféle salátákkal,savanyúságokkal tálaljuk
Köszönöm a leírást
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése