Vége a nagy" ünnepeknek".a tök meg megmaradt,mert az idén nem volt kanalam farigcsálni.most tényleg úgy emlékeztem meg az elhunyt hozzátartozóimról,mint ahogyan azt mindig is tettük....
Szóval adva volt egy tök,amit a kedves ifjú szomszéd hölgyemény adott nekem.
Több hete nézegettem a tököt,és gondolkoztam,hogy mit is kéne kezdenem ezzel a frány tökkel,az eredeti felállás a leves volt akkor,de közben az idő elszaladt,a tök meg csak rakódott egyik helyről a másikra,szóval kerülgettem,mint kezdő háziasszony a varrós dobozt.
Na szóval találtam egy igen csak csalogató receptet ami spagettivel,pontosabban a vékonyabb fajtájával a spaghettini-vel lenne,de nem volt kedvem ehhez a recepthez.
Az igazat akarjátok hallani,nos igen sajnáltam volna a finom spagikát a tökkel össze rakni,bár kitudja talán majd legközelebb.
...na de kezdjünk neki a krém levesnek....
Hozzávalók
1 db kb.1 kg sütőtök
1 doboz /200g/ tejszín
só
örőlt bors
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
3 szelet kenyér,a pirított kockáknak
1 db vörös hagyma aprítva
4-8 evő kanál olíva olaj
Elkészítés
Először is a töknek eltávolítom a külső részét,majd kettévágom,és a magházból eltávolítom a magokat,ezt követően kockákra vágom a tököt.
Lábasban olajat hevítek,majd beleteszem a fel aprított vöröshagymát,üvegesre dinsztelem ,amint ez megvan,máris ugrasztom bele a darabolt tököt.
Sózom,borsozom,és felöntöm annyi hideg vízzel,hogy az egy újnyira ellepje,közepes lángon készre főzöm.
Amit készen van,le veszem a tűz helyről,és úgy max 5 percet hagyom állni,majd bot mixerrel össze pépesítem,én ezt követően adom csak hozzá a tejszínt,és nem teszem vissza a tűzhelyre,hogy egyet rottyanjon,................én elkészültem,és a leves is készen van,ami ezeken a bár még igen csak kellemes hőmérsékletű napokon,egy igazán jó lélek melengető leves.............de még egy baráti est ebéden is megállná a helyét
Tálaláskor,pirított kenyér kockákat teszek bele,megszórom a friss parmezán sajttal,és meg locsolgatom az extra szűz olíva olajjal...........
Jó étvágyat
Szóval adva volt egy tök,amit a kedves ifjú szomszéd hölgyemény adott nekem.
Több hete nézegettem a tököt,és gondolkoztam,hogy mit is kéne kezdenem ezzel a frány tökkel,az eredeti felállás a leves volt akkor,de közben az idő elszaladt,a tök meg csak rakódott egyik helyről a másikra,szóval kerülgettem,mint kezdő háziasszony a varrós dobozt.
Na szóval találtam egy igen csak csalogató receptet ami spagettivel,pontosabban a vékonyabb fajtájával a spaghettini-vel lenne,de nem volt kedvem ehhez a recepthez.
Az igazat akarjátok hallani,nos igen sajnáltam volna a finom spagikát a tökkel össze rakni,bár kitudja talán majd legközelebb.
...na de kezdjünk neki a krém levesnek....
Hozzávalók
1 db kb.1 kg sütőtök
1 doboz /200g/ tejszín
só
örőlt bors
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
3 szelet kenyér,a pirított kockáknak
1 db vörös hagyma aprítva
4-8 evő kanál olíva olaj
Elkészítés
Először is a töknek eltávolítom a külső részét,majd kettévágom,és a magházból eltávolítom a magokat,ezt követően kockákra vágom a tököt.
Lábasban olajat hevítek,majd beleteszem a fel aprított vöröshagymát,üvegesre dinsztelem ,amint ez megvan,máris ugrasztom bele a darabolt tököt.
Sózom,borsozom,és felöntöm annyi hideg vízzel,hogy az egy újnyira ellepje,közepes lángon készre főzöm.
Amit készen van,le veszem a tűz helyről,és úgy max 5 percet hagyom állni,majd bot mixerrel össze pépesítem,én ezt követően adom csak hozzá a tejszínt,és nem teszem vissza a tűzhelyre,hogy egyet rottyanjon,................én elkészültem,és a leves is készen van,ami ezeken a bár még igen csak kellemes hőmérsékletű napokon,egy igazán jó lélek melengető leves.............de még egy baráti est ebéden is megállná a helyét
Tálaláskor,pirított kenyér kockákat teszek bele,megszórom a friss parmezán sajttal,és meg locsolgatom az extra szűz olíva olajjal...........
Jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése