Be jöttek a hűvös napok,így számomra, ismét itt az ideje egy jó tokány elkészítésének.
be vallom,hogy most nem volt kéznél a fényképezőgépem,ezért más valaki által készített remek fotót használom itt,íme a fotó tulajdonosának az elérhetősége:receptjeim-erikaholland
Köszönöm erikaholland!
A receptet át lehet költeni ,mert a tokányt lehet sertés,marha,pulyka,és csirke húsból is készíteni.
Számos névvel illetik a tokányokat,olyan mint borsos,borsós,csikós,Erdélyi borsos,tejfölös,Mexikói,Herány,Hétvezér,Gundel....stb
.Döntse el mindenki maga,hogy e remek ételnek melyik verzióját készíti el.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell hús,de én ezt is csavarom,és csirke combot használok
- 30 dkg zöldborsó
- kevés olaj
- só
- őrölt fekete bors
- 1 fej vöröshagyma
- 1 pohár tejföl
- 2 evőkanál liszt
Elkészítés:
A vöröshagymát felkockázom, a csirkecombokat elősütöm forró serpenyőben,tudjátok,így minden finom íz benne marad.. Kevés olajon megfuttatom a hagymát, ráteszem a húst, megsózom és borsozom, belerakom az elősütött csirke combokat,és pár percig együtt párolom tovább. Ezután hozzáadom a zöldborsót, (1-2 gerezd fokhagymát is lehet belevágni, ha valaki szereti), megfőzöm. Ha megfőtt a hús is és a borsó is, a lisztből és a tejfölből habarást készítek, félrehúzom a tűzről, behabarom, majd 1-2 perc alatt összeforralom. Főtt rizzsel,vagy nokedlivel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése