Imádom a karfiolt,pont egy pár perce kaptam egy receptet,aminek a karfiol röszti a neve,valami csodás.
De most a címben szereplő karfiol a szereplő....................amit pl.Lengyel karfiolnak is neveznek.?
Hozzávalók.
1 egész karfiol
2 db húsleves kocka,vagy vegeta,de aki nem akarja ezeket használni,az csak sima sós vízben főzze előre a karfiolt
2 evő kanál zsemle morzsa
1 doboz tejföl
1 evő kanál liszt
némi víz,kb 1 dl.
só
frissen őrölt fekete bors
2 evő kanál zsír,olaj,vaj...kinek mi az ízlése
Elkészítés:
SÜTŐT ELŐMELEGÍTENI 180 C-ra,ha LÉG KEVERÉSES A SÜTŐ AKKOR 160-170 C-ra
a karfiolt rózsákra szedtem,jól átmostam,lecsöpögtettem
közben egy magas falú serpenyőben kevés zsiradékon megpirítom a zsemle morzsát,halványra,de lehet kissé barnára is,de a sütőben is fog még sülni
szóval,a karfiolt feltettem főni,a forrásban lévő vízbe tettem a húsleves kockákat,majd úgy 10 percig közepes lángon tovább főztem a karfiolt,de nem szabad teljesen megfőzni,erre mindenki figyeljen,hiszen a sütőben sütés közben még úgy is tovább puhul,karfiol kész,kiszedtem a vízből,és hagyom kissé hűlni,no meg hagyom lecsepegni a főző vizét
a tejfölt az egy deci vízzel,sóval,örőlt fekete borssal összekevertem,majd félre tettem
egy arra alkalmas serpenyőt,jénai tálat,cserép edényt,ki miben akarja sütni,vagy milye van...........nekem tepsim volt csak kéznél,szóval a tepsit kizsíroztam,meghintettem kevés liszttel,és az összes karfiolt beleöntöttem a tepsibe
a karfiol tetejére szórtam a pirított zsemle morzsát,majd a vízzel higított tejföllel meglocsolgattam
zsupsz a sütőbe...............
mind addig sütöttem amíg a zsemle morzsa meg nem barnult..........de aki így nem szereti,az csak addig süsse ameddig a tejföl kissé megszínesedik.............színt kap..............
sok sikert...............
De most a címben szereplő karfiol a szereplő....................amit pl.Lengyel karfiolnak is neveznek.?
Hozzávalók.
1 egész karfiol
2 db húsleves kocka,vagy vegeta,de aki nem akarja ezeket használni,az csak sima sós vízben főzze előre a karfiolt
2 evő kanál zsemle morzsa
1 doboz tejföl
1 evő kanál liszt
némi víz,kb 1 dl.
só
frissen őrölt fekete bors
2 evő kanál zsír,olaj,vaj...kinek mi az ízlése
Elkészítés:
SÜTŐT ELŐMELEGÍTENI 180 C-ra,ha LÉG KEVERÉSES A SÜTŐ AKKOR 160-170 C-ra
a karfiolt rózsákra szedtem,jól átmostam,lecsöpögtettem
közben egy magas falú serpenyőben kevés zsiradékon megpirítom a zsemle morzsát,halványra,de lehet kissé barnára is,de a sütőben is fog még sülni
szóval,a karfiolt feltettem főni,a forrásban lévő vízbe tettem a húsleves kockákat,majd úgy 10 percig közepes lángon tovább főztem a karfiolt,de nem szabad teljesen megfőzni,erre mindenki figyeljen,hiszen a sütőben sütés közben még úgy is tovább puhul,karfiol kész,kiszedtem a vízből,és hagyom kissé hűlni,no meg hagyom lecsepegni a főző vizét
a tejfölt az egy deci vízzel,sóval,örőlt fekete borssal összekevertem,majd félre tettem
egy arra alkalmas serpenyőt,jénai tálat,cserép edényt,ki miben akarja sütni,vagy milye van...........nekem tepsim volt csak kéznél,szóval a tepsit kizsíroztam,meghintettem kevés liszttel,és az összes karfiolt beleöntöttem a tepsibe
a karfiol tetejére szórtam a pirított zsemle morzsát,majd a vízzel higított tejföllel meglocsolgattam
zsupsz a sütőbe...............
mind addig sütöttem amíg a zsemle morzsa meg nem barnult..........de aki így nem szereti,az csak addig süsse ameddig a tejföl kissé megszínesedik.............színt kap..............
sok sikert...............
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése