Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2014. január 5., vasárnap

Pappa al pomodoro

Egy újabb Olasz befutó,a remekbe szabott ételeik között........
Egy toszkán leves féleség - ezt a levest mindenkinek meg kell próbálnia elkészíteni . Ez egy családbarát leves - csecsemők és a nagyszülők (mindkettő fogak nélkül ! )
Merem állítani,hogy nagyon gyorsan ellehet készíteni,és az asztalra tenni,a váratlan vendégeknek,vagy az éppen éhesen hazaérkező családtagjaink számára.
Véleményem szerint vetekszik a Carbonara  elkészítési idejével,és van  olyan ízletes is,persze ez egy más kategória,de mint egytálétel,ez is verhetetlen.

Na most kérem szépen,ezt a receptet is lehet vadítani...mégpedig úgy,hogy készítünk friss szárított paradicsomot a sütőnkben,mi alatt a leves elkészül.
Semmi  sem kell plusz hozzá,vegyünk el a paradicsomból egy pár szemet,vágjuk cikkekre,sózzuk,borsozzuk,locsoljuk meg olívaolajjal,dobjunk mellé egy csokor friss bazsalikomot,vagy oregánot,és egy fej fokhagymát,amit előzőleg ketté vágtunk,mehet a sütőbe 180 C fokra 
Kb.20 perc és elkészült a másik csoda

Persze lehet Cherry coctail paradicsomot is használni,és a fokhagymát csak cikkekre szedni.....kinek a pap,kinek a papné.....


Hozzávalók
50 dkg  paradicsom LUKULLUSZ....persze ez a fajta nálunk csak nyáron kapható
   ezért használunk konzerv változatot..
....PENNY MARKET,TESCÓ .....

 3 gerezd fokhagyma, hámozott és apróra vágva...

 1 nagy csokor friss bazsalikom, levelek felvette, szárak apróra vágva

 parmesan sajt
 

 extra szűz olívaolaj

 tengeri só

 frissen őrölt fekete bors

 2 x 400 g minőségű konzerv lukullusz paradicsomot

 50 dkg szikkadt /többnapos/jó minőségű kenyér



Elkészítés

Tegyük a tűzhelyre  egy nagy lábast,locsoljunk bele egy kevés olívaolajat , és adjuk hozzá a darabolt fokhagymát és a tépkedett bazsalikom leveleket . Keverjük meg, és óvatosan pirítjuk egy percig . Adjuk hozzá a darabolt paradicsomokat, majd kb 1.5 dl vizet is adjunk hozzá,közepes lángon forraljuk,rotyogtassuk,főzzük össze az egészet úgy  15 percig ,közben azért kevergessük,hogy ne "kozmáljon le"Tépkedjük a kenyeret fel hüvelykujj nagyságú darabokra , és adjuk hozzá a serpenyőben rotyogó álomhoz.
  Keverjük jól össze, és adjunk hozzá egy jó nagy marék frissen reszelt parmesan sajtot,majd így főzzük tovább max.10 percig. Ha nem elég híg akkor lehet egy kevés vízzel hígítani,de akkor ne felejtsük el összefőzni,hogy ízek újra össze álljanak.
 Ezután vegyük le a tűzről , és adjunk hozzá 6 vagy 7 evőkanál extra szűz olívaolaj . Merjük  tányérokba,tépkedjünk rá bazsalikomot,és reszeljünk rá kevés parmesan sajtot.


És íme egy másik recept elkészítése fényképekben is......
HOZZÁVALÓK: 80 dkg paradicsom, 1 ek.olíva Extra vergine, 1 kk.só,bors,1 teáskanál cukor,1 csokor bazsalikom,30 dkg jó minőségű kenyér,3.4 gerezd fokhagyma,1 zöldségleves kocka....ezt gyorsan előre elkészítjük,ez 1 liter leves lesz,többre nincsen szükségünk

....a kenyeret szeletjük,majd a sütőben megpirítjuk,a paradicsomokat forrásban lévő vízbe tesszük
  /BLANSIROZZUK/,pér percre,majd kivesszük,és hideg vízbe tesszük....

ezt követően lehúzzuk a paradicsomok héját,és átpasszírozzuk,a kenyér szeleteket jó erősen fokhagymázzuk,mint nálunk amikor a pirítóst készítjük, majd a lábas aljába tesszük,"kibéleljük" a lábost
rá öntjük a passzírozott paradicsomot a kenyérre,majd a levest is rá öntjük,sózzuk,borsozzuk,és hozzáadjuk a cukrot is,majd közepes lángon,40-50 perc alatt készre főzzük
ezt követően tépkedjünk a tetejére friss bazsalikomot,locsoljuk meg olívaolajjal,kezdődhet a tálalás.....díszítésképpen ,még egy kis bazsalikom....
JÓ ÉTVÁGYAT !!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése