Egy sima előétel,de akár diétás kajának is megfelelő lehet.
Hozzávalók:
15 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
4 db koktél paradicsom
5 ek oliva olaj
1 mokkás kanálnyi őrölt kurkuma
3 db egész szegfűszeg
1 késhegynyi sáfrány
só
őrölt feketebors
4-5 dkg parmezán sajt
Elkészítés:
A rizzsel kezdem,egy evőkanál oliván üvegesre pirítom,majd másfélszeres mennyiségű forró vízzel felöntöm,szegfűszeg,kurkuma,sáfrány,só,őrölt bors,ezeket hozzáadom,átkeverem,lefedem a lábast.A tűzhely lángját takarékra veszem, készre főzöm a rizst.Elkészülés előtt,villával átkeverem,ellenőrzöm a rizs állagát,majd ha kell,a fedőt vissza teszem,a tűzhelyről leveszem lábost,és így hagyom tovább a saját gőzében párolódni.
Ha nem szükséges az előbbi művelet,akkor sikeresen készre főztem ezt megelőzően.
Cukkinit,hagymát megtisztítom,majd feldarabolom őket,paradicsomokat negyedelem,serpenyőben olajat hevítek,majd a hagymával kezdek,pár pillanat,és a hagyma már üvegesre párolódott,cukkini,paradicsom,só bors...ezek a következő lépések.
Készre párolom a zöldséget,majd a főtt rizs mellé tálalom,mellé mehet a parmezán forgács........jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése