Hozzávalók:
25 dkg penne rigatoni
2 db champion gomba
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1/2 fej paradicsom paprika /zöld/
1 db cukkini
1 db sárga répa
5 dkg parmezán sajt /reszelve/
5 dkg húsos szalonna /angol,vagy hasalja/
só
őrölt feketebors
1/4 l. oliva olaj /extra vergine/
Elkészítése:
Előre bocsátom,hogy a zöldségeket: NEM FŐZÖM,CSAK IS KIZÁRÓLAG PÁROLOM,
AL DENTE....igen mert a zöldségek is akkor finomak,ha kissé roppanósak,legalábbis én ehhez a verzióhoz így szeretem.
Minden zöldséget folyóvíz alatt lemosok,majd tisztítom,és a megfelelő méretűekre,szeletelve,darabolom,szeletelem,ebben az esetben, ez a következőket jelenti :hagyma,gomba,paprika, szeletelem,cukkini,paradicsom, kis kockákra,sárgarépát vékony szeletekre vágom.
Serpenyőben oliva olajat hevítek,majd jöhetnek a zöldségek: 1,hagyma,2,répa,3,paprika,4,cukkini,5,paradicsom,6,gomba...mert a gomba puhul meg a leggyorsabban,az elsőnél kb.3-4 perc után követheti a második,majd miután ez a répa,ennek kissé több időt szánjunk / 5-6 perc/,a többi összetevőt egyszerre teszem a serpenyőbe,majd sózom,borsozom,és mint azt már írtam,al dent -re párolom.....ez max 10 perc,na jó legyen 15 perc...:)
Szalonnáról leszedtem a zsírt,és a maradék húsos részt,apróra vágtam,később a kifőtt tésztára szórom.
Közben,feltettem vizet a tészta főzéshez,lefedve forrásig hagytam,majd sózom,mehet a tészta ...al dente
Mindig ragaszkodjunk a gyártó által,a csomagoláson jelölt időponthoz,,ha azt akarjuk,hogy al dente legyen a tésztánk.
A következő művelet,hogy leöntöm a tésztáról a vizet,olivát locsolok a tésztára,szalonna a tésztán,jöhet a az elkészült zöldség, össze keverem ,de finoman ám,mert nem kell összetörni semmi sem......................fehérbort hozzá,jó szárazat.........jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése