Van az a Hassalback burgonya...de az olyan nagyon nemes,hogy az na.
Gondoltam egy merészet,és kissé feltúrbóztam a magam módján..........hahahahaha
Hozzávaló:
4 db közepes nagyságú burgonya / én a bazi nagyokat választottam,ha már krumli,legyen kövér/
10 dk paraszt sonka,vagy húsos szalonna
1 fej vöröshagyma
3 ek.tejföl
3 ek,zsír
5 dkg vaj
só
őrőlt feketebors
1 dl.víz a tepsi aljába
Elkészítés:
Hagymát tisztítom,felszeletelem.
Szalonnát,sonkát egyenlő szeletekre,majd kisebb darabokra vágom
Burgonyákat meghámozom,majd éleskéssel egyenlően szeletelem,de úgy hogy nem vágom át a burgonyát.
Az így keletkezett szeletek közé,elkezdem rakosgatni a hagymát,szalonnát,hagymát,sonkát,és így tovább,az a lényeg,hogy lehetőség szerint minden szelethez kerüljön valami.
Sózom,borsozom,olvasztott vajjal meglocsolom,teszek zsírt a serpenyőbe,rárakom a burgonyákat,egyenlő arányba vajat is teszek rájuk.
Kezdőthet a sütés.én nem melegítettem elő a sütőt...alúlról a harmadik osztásban,alsó-felső lángon,200 C fokon kezdtem a sütést.
Félidőben meg locsóltam tejföllel az árvákat,légkeverésre tettem a sütőt 160 C fokra mérsékeltem a hőfokot,és kb 20 perc alatt el is készült a csoda.
Mindenkinek sok sikert :)
Jó étvágyat!
Kenyeres pajtások
Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme....kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.
Köszönöm a figyelmedet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme....kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.
Köszönöm a figyelmedet.
2014. szeptember 12., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése