Nem a nehéz ételek közé sorolandó az biztos.
Éppen ezért is választottam e remek alapanyagot amiből egyre kevesebbet fogyasztunk.
A másik okom amiért ezt választottam,a különféle fagyasztott halpogácsa termékek földbe döngölés,mert annál jobb nincsen mint amit önmagunk készítünk el.
Fakanálra fel,kedves főző társaim :)
Hozzávalók:
40 dkg tonhal,ponty filé,busa,harcsa,hek,pangasius,tőkehal filé,tőkehal máj........stb20 dkg burgonya
1 db tojás
4 dkg reszelt sajt
2 dkg liszt
só
bors
szerecsen dió
petrezselyem
Véleményem szerint bármilyen halat lehet használni ami filézett,avagy szálka nélküli,az megfelel a halpogácsának.
Elkészítés:
A felengedett tonhalat és a megtisztított nyers burgonyát megdaráljuk és összedolgozzuk sóval, törött borssal, reszelt szerecsen dióval, finomra vágott petrezselyemmel, tojással és a reszelt sajttal. Vizes kézzel kis pogácsákat formázunk belőle, lisztben megforgatjuk és olajban kisütjük.Margarinos sárgarépával tálaljuk.
Energia: 294 kcal
Szénhidrát: 15g
képekért köszönet a asztaltanc.hu-nak
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése