Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2014. szeptember 9., kedd

Lekváros,és nutellás bukta

Nem egy nagy faxni elkészíteni,kicsit féltem a dologtól mert nem csináltam eddig buktát.
Tehát ez az első buktám,...amit sütöttem  hihihihihihihihihiihhi
 
Kedvesemet szerettem volna meglepni.....sikerült :) :)
 
 
 
 
Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dkg élesztő
  • 5 ek cukor
  • 1 db tojás
  • 9 dkg vaj
  • 1 csipet
  • 6 ek lekvár/ dzsem (őszi vegyes vagy nutella)
  •  

    Elkészítés:


    1. A tejet langyosítom, és egy csipetnyi cukorral felfuttatom benne az élesztőt.
    2. 7 dkg vajat felolvasztok,ez kell a tésztához,a maradék 2 dkg az a bukták tetejére kell,sütés előtt megkenem a buktákat.
    3. A lisztet, mézet, cukrot, tojást egy tálba teszem, felfuttatott élesztővel elkeverem a vajat, és a többi hozzávalóhoz öntöm. Ezzel simára dagasztom a tésztát, majd letakarom és 1 óra alatt duplájára kel.
    4. Ha megkelt, lisztezett deszkán borítom,kissé átgyúrom, és nagyjából 1cm vastagra nyújtom, 12 darabra vágom,
      majd minden darabot megtöltök bőségesen,lekváral,meg nutellával, ecsettel bevizezem a tészta széleit,feltekerem, a két végét benyomkodom,mint a töltöttkáposztánál .


         5. Olvasztott vajjal megkenem,  egy tepsibe sorakoztatjuk,hogy a hajtási vonal alulra kerüljön, kelesztem még kb. 30 percet,jöhet a sütés.
             majd letakarva
         6.Hideg sütőbe teszem, és amíg az felmelegszik, a bukták pont összekelnek.
     
         7. 180 celsius fokos sütési hőmérséklet alatt,készre sütöm, halvány barna színvan,azonnal elzárni   a sütőt,mert elkészült a bukta...........

     
     
    jó étvágyat!!!!!

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése