Nem egy nagy faxni elkészíteni,kicsit féltem a dologtól mert nem csináltam eddig buktát.
Tehát ez az első buktám,...amit sütöttem hihihihihihihihihiihhi
Kedvesemet szerettem volna meglepni.....sikerült :) :)
Hozzávalók:
Elkészítés:
- A tejet langyosítom, és egy csipetnyi cukorral felfuttatom benne az élesztőt.
- 7 dkg vajat felolvasztok,ez kell a tésztához,a maradék 2 dkg az a bukták tetejére kell,sütés előtt megkenem a buktákat.
- A lisztet, mézet, cukrot, tojást egy tálba teszem, felfuttatott élesztővel elkeverem a vajat, és a többi hozzávalóhoz öntöm. Ezzel simára dagasztom a tésztát, majd letakarom és 1 óra alatt duplájára kel.
- Ha megkelt, lisztezett deszkán borítom,kissé átgyúrom, és nagyjából 1cm vastagra nyújtom, 12 darabra vágom, majd minden darabot megtöltök bőségesen,lekváral,meg nutellával, ecsettel bevizezem a tészta széleit,feltekerem, a két végét benyomkodom,mint a töltöttkáposztánál .
5. Olvasztott vajjal megkenem, egy tepsibe sorakoztatjuk,hogy a hajtási vonal alulra kerüljön, kelesztem még kb. 30 percet,jöhet a sütés.
majd letakarva
6.Hideg sütőbe teszem, és amíg az felmelegszik, a bukták pont összekelnek.
7. 180 celsius fokos sütési hőmérséklet alatt,készre sütöm, halvány barna színvan,azonnal elzárni a sütőt,mert elkészült a bukta...........
jó étvágyat!!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése