Ez csak úgy az eszembe jutott,anyu sokszor csinált ilyet nekem,mert gyors,és egyszerű volt elkészíteni.
Azóta is a kedvenceim között van...hihihihi...bár mi az amit én nem kedvelek.....talán nincs is olyan...hehehehe
Hozzávalók :
1/2kg darált hús /marha,de persze jó az olcsóbb sertés lapocka is/
1/2kg-os fusilli /orsó tészta/ vagy penne rigate /tollhegy tészta / rigatoni / makaroni,széles metélt.....stb.....
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
15 dkg reszelt sajt / félzsíros,vagy zsíros fajta /
1 doboz tejföl / 2.5 dl/
só, bors, ízlés szerinti mennyiség
1 tk. fűszerpaprika (őrölt)
Elkészítés:
Feltesszük a tésztát főni, amikor forr a víz,sót teszünk bele,majd mehet a tészta,aldente főzzük,ha kész lecsurgatjuk ,és félre rakjuk.
Megdinszteljük a tisztított, apróra vágott hagymát, és fokhagymát, utána beletesszük a darált húst,teszünk hozzá egy kanál fűszerpaprikát és együtt dinszteljük tovább közepes lángon, kb.10-15 percig,amint megfelelő lett a hús állaga, hozzáadjuk,és összekeverjük a tejföllel,majd hozzá adjuk a közben kifőtt tésztát.
Előveszünk egy megfelelő nagyságú tepsit,vagy jénai tálat, és beleöntjük a tésztát megszórjuk reszelt sajttal, és betesszük a sütőbe,és megsütjük kb 25 perc alatt 180 fokon.
Jó étvágyat hozzá!
Megdinszteljük a tisztított, apróra vágott hagymát, és fokhagymát, utána beletesszük a darált húst,teszünk hozzá egy kanál fűszerpaprikát és együtt dinszteljük tovább közepes lángon, kb.10-15 percig,amint megfelelő lett a hús állaga, hozzáadjuk,és összekeverjük a tejföllel,majd hozzá adjuk a közben kifőtt tésztát.
Előveszünk egy megfelelő nagyságú tepsit,vagy jénai tálat, és beleöntjük a tésztát megszórjuk reszelt sajttal, és betesszük a sütőbe,és megsütjük kb 25 perc alatt 180 fokon.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése