Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2015. március 5., csütörtök

Rakott tészta egyszerűen

Ez csak úgy az eszembe jutott,anyu sokszor csinált ilyet nekem,mert gyors,és egyszerű volt elkészíteni.

Azóta is a kedvenceim között van...hihihihi...bár mi az amit én nem kedvelek.....talán nincs is  olyan...hehehehe


Hozzávalók :
1/2kg darált hús /marha,de persze jó az olcsóbb sertés lapocka is/
1/2kg-os fusilli /orsó tészta/ vagy penne rigate /tollhegy tészta / rigatoni / makaroni,széles metélt.....stb.....
1 fej vöröshagyma 
3 gerezd fokhagyma 
15 dkg reszelt sajt  / félzsíros,vagy zsíros fajta /
1 doboz tejföl / 2.5 dl/
só, bors, ízlés szerinti mennyiség
1 tk. fűszerpaprika (őrölt)
 
 
 
Elkészítés:
Feltesszük a tésztát főni, amikor forr a víz,sót teszünk bele,majd mehet a tészta,aldente főzzük,ha kész lecsurgatjuk ,és félre rakjuk.
Megdinszteljük a tisztított, apróra vágott  hagymát, és fokhagymát, utána beletesszük a darált húst,teszünk hozzá egy kanál fűszerpaprikát és együtt dinszteljük tovább közepes lángon, kb.10-15 percig,amint megfelelő lett a hús állaga, hozzáadjuk,és összekeverjük a tejföllel,majd hozzá adjuk a közben kifőtt tésztát.
Előveszünk egy megfelelő nagyságú tepsit,vagy jénai tálat, és beleöntjük a tésztát megszórjuk reszelt sajttal, és betesszük a sütőbe,és megsütjük kb 25 perc alatt 180 fokon.



Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése