Ha mégse akkor se legyetek elkeseredve,mert most már ti is elfogjátok tudni készíteni.
Semmilyen előtervezés,vagy valami más nem történt részemről.
A recept csupán egy pillanat műve volt,és innen kezdve már csak a megvalósulást kellett összehozni.
Én szándékosan nem irkálok olyat,hogy ennyi meg annyi főre,nem szeretek kalkulálgatni,de ha valaki akarja akkor csinálja úgy,hogy számolgat méricskél.
Bár tisztában vagyok az anyaghányad fogalmával,és tudom,hogy azért valahogyan kéne számolgatni,de nekem már ez itt van belül,mint anyunak volt....:)
Hozzávalók:
1-1/5 kg csirke comb...ez lehet alsó,vagy felső,de lehet az egész comb is
1 üveg sűrített paradicsom /minden nagyobb bevásárló izékben kapható,van dobozos változata is, 0.5 l/
15 dkg champion gomba
4 gerezd fokhagyma
2 ek.oliva olaj
1/2 kg Capellini /spagetti !!!/
2 ek.só
2 ek.szárított Olasz fűszer keverék /bazsalikom,oregáno,kakukkfű,chili paprika,őröl fekete bors/,de persze ha van friss akkor azt a legjobb használni.
Elkészítés:
A csirke combokat,sózzuk,befűszerezzük a szárított,vagy frissen aprított fűszerrel,tegyük a hűtőbe 20 percre pihenni,a maradék fűszert tegyük félre a paradicsom szószhoz.
A gombát szeleteljük fel,a fokhagyma gerezdeket tisztítsuk meg ,nem aprítjuk, egészben hagyjuk.
Magas falú serpenyőben, oliva olajat,forrósítunk , tegyük bele a befűszerezett csirke combokat bőrrel lefele,süssük meg minkét oldalán,dobjuk bele a fokhagymákat is,ezeket majd kivesszük az olajból,nem szabad belesütni,mert megkeseredik az étel.
Nem készre sütjük,csak elősütést végzünk,de ha valaki akarja,nyugodt szívvel süsse meg a combokat,nem fogja elrontani az ételt.
Amint kellően elősültek a combok,ráöntjük a paradicsomot,a maradék fűszerrel ízesítjük,sózzuk,borsozzuk,és elkezdjük a lassú tűzön való,fedő alatti párolást,ez olyan 1/2 óra lesz.
Miközben párolódnak a combok,tegyünk fel vizet a tésztának,amint forr a víz,sózzuk,és mehet bele a tészta...AL DENTE.....fog keményre főzzük,leszűrjük,melegen tartjuk.
Kellően megpuhult az előre sütött hús,miután a szósz eléggé híg maradt,a fedőalatti párolás végett.
Vegyük nagyobb lángra tegyük a tűzhelyünket,és főzzük sűrűbbre a szószt,közben egy marék reszelt parmezán sajtot is szórjunk a szószba,ezzel is sűrűbb lesz a szósz.
Főzzük készre az ételt,és jöhet a tálalás......
Jó étvágyat !!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése