Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2015. március 6., péntek

Szalontüdő makarónival

Tudom,tudom,ezt ilyen olyan gombócokkal kellett volna elkészíteni...és ez nem olyan,nem kell állandóan mindenkit követni.
Mellesleg ha én ragaszkodtam volna a számomra eredetihez,akkor macesz gombóccal csináltam volna,mert anyu mindig azzal csinálta........../pászkát használt /
Szóval ez az én egyszerűsített változatú szalontüdőm,más néven pejsli.......





Hozzávalók:

1 db egész seréstüdő
1 db sertés szív
1 db sertés nyelv
5 db babérlevél
2 ek.mustár,ha savanyúbban szeretnéd,akkor többet használsz
4 ek.tejföl...ua.mint a mustár
2-3 ek kristály cukor,de lehet kissé édesebben ,ki hogyan szereti
4-5 ek.liszt
4-6 ek.zsír
3-4 gerezd fokhagyma
1 ek.őrölt piros paprika
5 db.babérlevél



Elkészítés:

A tüdő,szív,nyelv,átmosásaik után hideg vízben tegyük fel főni / jó nagy fazékban,hogy ellepjen mindent a víz/
Körülbelül 30 perc után vegyük ki a forró vízből a belsőségeket,és a nyelvet,tegyük a konyha pultra,hagyjuk meghűlni őket.

Most vágjunk mindent,ujjnyi csíkokra,sózzuk,és tegyük fel főni az átszűrt főző vízbe,ez cirka 2 liter legyen,felesleges több,így is elég szaftja lesz,fedő alatt,közepes lángon,főzzük készre









A főzési idő az kb.2-3 óra hossza......amint megfőtt minden,és kellően puhának érezzük,húzzuk le a tűzhelyről,tegyük félre.
A liszt egyik feléből,rántást készítünk,forró zsírba tesszük a lisztet,zsemle színűre pirítjuk,adjuk hozzá az aprított fokhagymát,2 perc múlva a pirospaprikát,keverjünk rajta egyet,VIGYÁZZ!!! nehogy megégjen a paprika/ vegyük le a tűzhelyről/,és úgy kevergessük,majd  tegyük félre.
A tejfölt,mustárt,lisztet keverjük össze egy tálban,ez lesz a habarás,amit majd a rántáshoz keverünk.
Össze keverjük a rántást a habarással.
Most vissza helyezzük a tüdőt a tűzhelyre,és folyamatos kevergetés mellett hozzá adjuk a sűrítő anyagot,össze rottyantjuk /közepes lángon/,amit érezzük,és látjuk is,hogy sűrűbb lett a szaft állaga,nyugodtan vegyük le a tűzhelyről a pejslit,mert elkészült.



Megfelelő edénybe vizet teszünk,felforraljuk,sózzuk,mehet bele a csőtészta,készre főzzük.....




...lehet tálalni..


Jó étvágyat !!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése