No essünk neki az óriási főzésnek............a bevagdosott burgonyába,bármilyen dolgokat dugtoshatunk a szeletek közé,én csak most egyfajta irányt mutatok.
Hozzávalók:
3-4-6 ...szem burgonya,lehetőleg jó nagyok legyenek
innentől kezdve,ki mit akar használni,az én verzióm csak iránymutató,tehát a nyugodtan ellehet térni az összetevőktől..
10 deka füstölt sonka,vagy valamilyen felvágott,szalámi
1-2 db paradicsom
1 db vöröshagyma
2-4 ek.vaj,esetleg fűszervaj
10 dkg.valamilyen sajt,ez lehet akár mozarella is 1 db.
só ,örőlt fekete bors ízlés szerinti mennyiség
2-4 ek,oliva olaj
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a burgonyákat,mossuk meg,jöhet a mehet.
A burgonyákat vagdossuk be,szeletekre,de ügyeljünk,hogy ne vágjuk át a burgonyát teljesen,akkor szét esik.
Minden egyes szelet közé,dugjunk egy sonka darabot,paradicsom,hagyma,sajt,fűszer vaj...stb...darabokat,ezt mind addig csináljuk,amíg a burgonya elbírja.
Amint ezzel megvagyunk,öntözzük meg az olivával,vagy olvasztott vajjal,és irány a 160 C fokos sütőbe ...ALULRA...azért oda,hogy az alja átsüljön.
Süssük aranybarnára,vagy zsemleszínűre a burgonyákat,amit elkészültek,azon melegében lehet tálalni,és fogyasztani.
Jó étvágyat !!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése