Ismeritek az egyik ,ha nem legjobb sajtospogácsa receptet, amit nem kell sem dagasztani, sem keleszteni?
Össze kell gyúrni 40 dkg lisztet, 25 dkg sütőmargarint, 2 dl tejfölt, 3 dkg élesztőt, 15 dkg reszelt sajtot és 2 teáskanál sót. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval (de jó egy kisebb pohár szájával is ) szaggatjuk. A pogácsák tetejét tojássárgájával megkenjük és egy csipet sajtot teszünk rá. Kb. 180-200 fokon, sütőpapíron aranybarnára sütjük.
Össze kell gyúrni 40 dkg lisztet, 25 dkg sütőmargarint, 2 dl tejfölt, 3 dkg élesztőt, 15 dkg reszelt sajtot és 2 teáskanál sót. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval (de jó egy kisebb pohár szájával is ) szaggatjuk. A pogácsák tetejét tojássárgájával megkenjük és egy csipet sajtot teszünk rá. Kb. 180-200 fokon, sütőpapíron aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése