125 g cukor
2 evőkanál vanília kivonat /szirup/
1 csipet konyhasó
50g kakaópor
65 g liszt
1/2 teáskanál sütőpor
50g dió, apróra vágott
2 tojás
1 eszpresszókávé, vagy 50 ml hideg erős kávé, hideg
75 ml tej
125 g vaj, olvasztott,
Porcukor
Cukor, liszt, sütőpor, kakaó, só-és a vanília kivonat /szirup/ egy keverő tálba, és keverjük össze. Tojás, kávé, tej és hozzáadjuk a vajat, és keverjük egy fakanállal. Adjuk hozzá az apróra vágott diót.,majd így tovább keverjük,amíg össze nem áll a tészta,ami jelen esetünkben egy kissé folyékony,lágy,de ennek így kell lennie.
Ha nagyon folyékony az nem jó,tehát figyeljünk az összetevők mennyiségére nagyon,mert a tészta híg lehet,de nem mint a víz.......
Helyezzük a tésztát egy kikent négyszögletes sütés vagy sütőedénybe (kb. 20x30 cm), és süssük előmelegített sütőben 180 ° C (alsó és felső hő) mintegy 25-30 percig.
Kissé hűtsük le ahhoz, hogy kezelni tudjuk, meghintjük porcukorral, és vágjuk 5x5 cm-es darabokra.
2 evőkanál vanília kivonat /szirup/
1 csipet konyhasó
50g kakaópor
65 g liszt
1/2 teáskanál sütőpor
50g dió, apróra vágott
2 tojás
1 eszpresszókávé, vagy 50 ml hideg erős kávé, hideg
75 ml tej
125 g vaj, olvasztott,
Porcukor
Cukor, liszt, sütőpor, kakaó, só-és a vanília kivonat /szirup/ egy keverő tálba, és keverjük össze. Tojás, kávé, tej és hozzáadjuk a vajat, és keverjük egy fakanállal. Adjuk hozzá az apróra vágott diót.,majd így tovább keverjük,amíg össze nem áll a tészta,ami jelen esetünkben egy kissé folyékony,lágy,de ennek így kell lennie.
Ha nagyon folyékony az nem jó,tehát figyeljünk az összetevők mennyiségére nagyon,mert a tészta híg lehet,de nem mint a víz.......
Helyezzük a tésztát egy kikent négyszögletes sütés vagy sütőedénybe (kb. 20x30 cm), és süssük előmelegített sütőben 180 ° C (alsó és felső hő) mintegy 25-30 percig.
Kissé hűtsük le ahhoz, hogy kezelni tudjuk, meghintjük porcukorral, és vágjuk 5x5 cm-es darabokra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése