A lecsó hozzávalói,és elkészítése
10 dkg apróra kockázott füstölt szalonna,ebből a zsírt kiolvasztom,majd a szalonnákat félre teszem belőle
3 fej vöröshagyma ezek felaprítom,és a zsírban megfonnyasztom
3 darab zöldpaprika,amiket csíkokra vágok és folytonos kevergetés mellett a hagymához adom,majd mindent megpuhítok,dinsztelek.
3 cikk zúzott fokhagymát, ezt akkor adom a hagymás paprikához amikor a paprika is megdinsztelődött
3 paradicsomot,de jó nagyokat ám,és fel is kockázom
ezt így ahogyan van, adom is a többi dinszteltekhez,de ehhez már hozzá adom a félretett kisütött szalonnapörcöket, sóztam, borsoztam, pirospaprikáztam,/ itt ugye az őrölt pirospaprikára gondolok/és addig pároltam, amíg kissé el fövi a paprikából ki fövő levet.
No most fölöntöm 1,5-2 dl vízzel, majd amikor forrt, hozzáadtam
1 kg alaposan megmosott, hártyáitól megtisztított kakasherét.
Már csak 5 percet kell a tűzön tartanom és meg is volt. Végezetül jó marék petrezselyemlevéllel szórom meg.
Ha javasolhatom,akkor én nokedlivel tálalnám,amit frissen vágott kaporral szórnék meg.de ha esetlegesen pásztor tarhonyát főztök bele....véleményem szerint frenetikus sikert fogtok elérni az ebédlő asztalnál
Vigyázni kérem szépen,a pásztortarhonya névvel,nem egy készételre utalok,olyan is van.
Nem,ha nem a kézzel készített tarhonyára,amit édes anyám mindig pásztortarhonya néven említett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése