A megmosott céklát hámozzátok meg, óvatosan öntözzetek olívaolajat, majd tekerjétek körbe alufóliával és egy órán át közepes / kb.150 c fok /hőfokon süssétek. Tálaláskor,ismét egy kevés extra szűz oliva olaj,és egy kevés balzsam ecet esszencia..........ha igényli valaki akkor,ízlés szerint nagy szemű tengeri só,és még ha esetleg bolondítani akarod akkor sütés előtt egy egész fej fokhagymát,csak úgy keresztbe elvágod,és a be rakod a céklákhoz,nem kell egy nagy fej,elég egy egy közepes fej fokhagyma is,hiszen a cékla ízének kell dominálni kissé,persze akkor végeztünk jó munkát ha minden íz egyesül a nyelvünk ízlelőbimbóin,és mindegyik ízt külön,külön,feltudjuk ismerni.....szóval sok sikert mindenkinek
ha mindent jól csináltok akkor szerintem a mennyekben érzitek majd magatokat
ui. nemkötelező a céklát meghámozni,de akkor nagyon jól meg kell mosni,majd a sütést követően,kissé hagyjuk hűlni,vagy azon melegében egy kávés kanál,teás kanál segítségével ki is kanalazható a héjából a cékla
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése