Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2013. március 28., csütörtök

alufóliában sült cékla


A megmosott céklát hámozzátok meg, óvatosan öntözzetek  olívaolajat, majd tekerjétek körbe alufóliával és egy órán át közepes / kb.150 c fok /hőfokon süssétek. Tálaláskor,ismét egy kevés extra szűz oliva olaj,és egy kevés balzsam ecet esszencia..........ha igényli valaki akkor,ízlés szerint nagy szemű tengeri só,és még ha esetleg bolondítani akarod akkor sütés előtt egy egész fej fokhagymát,csak úgy keresztbe elvágod,és a be rakod a céklákhoz,nem kell egy nagy fej,elég egy egy közepes fej fokhagyma is,hiszen a cékla ízének kell dominálni kissé,persze akkor végeztünk jó munkát ha minden íz egyesül a nyelvünk ízlelőbimbóin,és mindegyik ízt külön,külön,feltudjuk ismerni.....szóval sok sikert mindenkinek

ha mindent jól csináltok akkor szerintem a mennyekben érzitek majd magatokat

ui. nemkötelező a céklát meghámozni,de akkor nagyon jól meg kell mosni,majd a sütést követően,kissé hagyjuk hűlni,vagy azon melegében egy kávés kanál,teás kanál segítségével ki is kanalazható a héjából a cékla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése