nem igazán nagy etvas ezek elkészítése,inkább az idő,de amikor elkészültünk ,na akkor kárpótoltuk csak magunkat igazán,amikor a saját készítésű tortillával,mártogatunk,és a saját készítésű pitába beletöltjük az "édességet"........
Tortilla hozzávalói:
Pita hozzávalói:
tök jó ahogyan nőnek bent a forró sütőben,de ez a dolguk,hogy ilyen kis párnára növekedjenek,máskülönben nem pita,a piteeee
és íme, kész a pita..........
A pitába chilisbabot teszek majd, és zöldséges salsát,joghurtos öntettel..........
Sok sikert mindenkinek.................
Tortilla hozzávalói:
- 450 g liszt,ez lehet fele arányában kukorica,és sima búza liszt
- 85 g vaj/margarin,vagy oliva olaj...ez rusztikusabbá teszi a tészta ízét
- 1 csapott ek.só
- 200 ml forró víz
- A lisztet elkeverjük a sóval, majd a vajjal vagy a margarinnal elmorzsoljuk. Én dagasztógépet használok, így annak a táljába tettem.
- Elkezdjük kidolgozni a tésztát, a forró vizet 3-4 részletben hozzáadjuk, egy lágyabb, jól gyúrható tésztát kell, hogy kapjunk
- 8-10 részre osztjuk a tésztát, kigombócozzuk, majd lisztezett felületen,a tenyerünkkel kör alakúra nyújtjuk,akinek ez nem megy az használjon nyújtófát.
- Egy tapadásmentes teflon serpenyőt,vagy palacsinta sütőt felhevítünk,
beleteszünk egy tortillát, a közepestől egy kicsit nagyobb lángon,
mindkét felét kb. 30 másodpercig sütjük. Akkor jó, ha apró kis barna
foltok lesznek a tésztán, úgy mint a képen.
Pita hozzávalói:
- 350 ml meleg víz
- 1 ek méz
- 1 cs instant élesztő!!
- 60 dkg liszt ,itt is használhatjuk a fele ,fele arányt.....fele,kukorica,fele sima liszt
- 2 tk só
- A meleg vizet, mézet és az élesztőt összekeverjük. Futtatni nem kell.
- Hozzáadjuk a 60 dkg lisztet, szép sima tésztát gyúrunk belőle, ami se kemény, se lágy ne legyen.
- Keleszteni nem kell, ezért mindjárt 10-12 gombócot készítünk belőle.
- Kis pitaformákat nyújtunk belőle, kb. fél cm vastagot.
- Konyharuhával letakarjuk, és 30 percig pihentetjük. Alatta lisztezzük be a deszkát!!!. Ez fontos, ettől lesz zsebes.
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, egy tiszta tepsit teszünk az alsó rácsra.
- Ebbe rakjuk hármasával, négyesével, és figyeljük. Percek alatt gömbölyűvé fújódik fel, és ezután már csak 2 percig sütjük tovább. Nem szabad kiszárítani!
és íme, kész a pita..........
A pitába chilisbabot teszek majd, és zöldséges salsát,joghurtos öntettel..........
Sok sikert mindenkinek.................
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése