Be vallom őszintén,hogy a büdös életben nem csináltam még
soha,de most megpróbáltam.és isten bizony nagyon ütős kaja lett.
Egy biztos,mégpedig az, hogy ez nem egy hizlaló kaja,ezt aztán eheti mindenki,a diétázóktól kezdve a cukorbetegekig.
Nem hinném,hogy valami irdatlan szénhidrát mennyiséget tartalmazna egy adag ebből a tényleg jó,és nagyon egyszerűen,gyorsan elkészíthető egytálételből.
Nosza essünk is neki az előkészületeknek,de először, lássuk a hozzávalókat...........
Hozávalók:
Egy nagyon jó szomszéd, aki ellát a hozzávalókkal!!!!.és ez a legfontosabb összetevője a dolognak:-))
3-4 db kisebb tök,de tényleg kicsik,vagy egy nagy
2 fej vöröshagyma,ez is változik a tök nagyságától
só
örőlt feketebors
olaj,zsír
őrölt pirospaprika,én kettőfélét használtam,a Spanyol füstöltet,és a Magyar hagyományos őröltpaprikát
Előkészület:
A tököt,tököket,meghámozom,majd kettévágom, evőkanállal kikaparom a magházukat.
Feldarabolom,az az kockákra vágom,mintha hús lenne.
A vöröshagymát megtisztítom,kettévágom, felszeletelem,ha úgy tetszik,akkor laskára vágom.
Elkészítés:
Zsírt hevítek egy lábosban,ebbe teszem a hagymát,amit megdinsztelek,
sózom ,borsozom,
nagyon kevés vizet öntök alá,és közepes lángon fedőalatt készre főzöm.
Köretet nem készítettem mellé.mert nem igazán tudom,hogy mi lenne hozzá jó.
De így magában is fogyasztható,esetleg friss ropogós barna kenyérrel.
én kicsit csavartam rajta,és reszeltem rá parmezán sajtot.....húúúú...bitang jó lett:-)))
Jó étvágyat hozzá.
Egy biztos,mégpedig az, hogy ez nem egy hizlaló kaja,ezt aztán eheti mindenki,a diétázóktól kezdve a cukorbetegekig.
Nem hinném,hogy valami irdatlan szénhidrát mennyiséget tartalmazna egy adag ebből a tényleg jó,és nagyon egyszerűen,gyorsan elkészíthető egytálételből.
Nosza essünk is neki az előkészületeknek,de először, lássuk a hozzávalókat...........
Hozávalók:
Egy nagyon jó szomszéd, aki ellát a hozzávalókkal!!!!.és ez a legfontosabb összetevője a dolognak:-))
3-4 db kisebb tök,de tényleg kicsik,vagy egy nagy
2 fej vöröshagyma,ez is változik a tök nagyságától
só
örőlt feketebors
őrölt pirospaprika,én kettőfélét használtam,a Spanyol füstöltet,és a Magyar hagyományos őröltpaprikát
Előkészület:
A tököt,tököket,meghámozom,majd kettévágom, evőkanállal kikaparom a magházukat.
Feldarabolom,az az kockákra vágom,mintha hús lenne.
Elkészítés:
Zsírt hevítek egy lábosban,ebbe teszem a hagymát,amit megdinsztelek,
sózom ,borsozom,
nagyon kevés vizet öntök alá,és közepes lángon fedőalatt készre főzöm.
Köretet nem készítettem mellé.mert nem igazán tudom,hogy mi lenne hozzá jó.
De így magában is fogyasztható,esetleg friss ropogós barna kenyérrel.
én kicsit csavartam rajta,és reszeltem rá parmezán sajtot.....húúúú...bitang jó lett:-)))
Jó étvágyat hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése