Hozzávalók:
Egy nagyon jó gyermekkori barát........................
1 sertés csülök,lehetőleg kicsontozva
3 db vöröshagyma
só
őrölt édes paprika
füstölt édes őrölt paprika
2 gerezd fokhagyma
10 dkg húsos füstölt szalonna
25 - 50 dkg Cavatelli tészta....persze bármilyen más köretet lehet csinálni,de mint írtam,nekem ez volt itthon..
Elkészítés:
A felaprított szalonnát zsírjára sütöm,
csülökhúst egyforma kis kockákra vágom fel,majd a megtisztított vöröshagymát is felaprítom.
Majd a szalonna kisütött zsírjába,beleteszem a húst,és meg PÖRKÖLÖM.......miért a húst...,mert a pörkölt így készül......majd miután a hús az összes vizet kiengedte magából,és elkezd vissza sülni,na most teszem hozzá a hagymát,kis ideig így pirítom ameddig a hagyma is színt nem vall :))...Következnek a paprikák,só,aprított fokhagyma,szintén kis ideig pirítom,de óvatosan,mert nem szabad a fokhagymának és a paprikának megégnie.Szóval a pörkölés megvolt,az íz fokozók hozzáadva,felöntöm hideg vízzel,de csak annyival amennyi éppen ellepi a húst,lassú tűzön készre főzöm.
Közben a tészta főzővize is felforrt,sózom,és kifőzöm a tésztát,mondanom sem kell,hogy al dente!!!!
Jöhet a tálalás...........Jó étvágyat!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése