Mint köztudott, az Olaszok legtöbbször előételnek fogyasztják a tésztaféleségeket,miután őnálluk nem nagyon dívik a leves.
Az alábbi recept 4 főre szól,a hozzávalók meg növelésével természetesen növekszik az adagok száma is.
Hozzávalók 4 főre
280 gr. spegetti
50 gr vaj
80 gr. salotta hagyma,de természetesen, jó a hagyományos vörös hagyma is
6 ek.zsemle morzsa
2 kk.majoránna
oliva olaj
só
őrölt fekete bors
Elkészítés:
Tegyünk fel vizet a tésztának.
A forrásban lévő vizet sózzuk,mehet bele a 280 gr spagetti,al dente főzzük ki
25 dkg vajon,egy evő kanál oliva olajon, fonnyasszunk meg 80 gr.apróra vágott salotta hagymát
50 gr húsos szalonnát vágjunk kis kockára fel,majd süssük zsírjára,vegyük ki a serpenyőből
a visszamaradt zsírhoz tegyük a maradék vajat hevítsük fel, 6 evő kanál zsemle morzsát pirítsunk meg benne,a végén szórjunk rá kevés majoránnát,őrölt borsot,keverjük össze
amint elkészültünk mindennel,lehet tálalni
a kifőtt spagettit halmozzuk rá a sült szalonnát,szórjuk meg pirított fűszeres zsemle morzsával
Jó étvágyat hozzá
Kenyeres pajtások
Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme....kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.
Köszönöm a figyelmedet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme....kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.
Köszönöm a figyelmedet.
2016. január 15., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése