Elkészítési ajánlat
Az
étel csípősségét a felhasznált paprika határozza meg.Én az édes paprika
használatát javasolom,a csípős ízek kedvelői azonban nyugodtan
használhatnak erős,vagy enyhén erős paprikát.
Hozzávalók 6 személy részére
1 kg lapocka vagy lábszár
1/2 kg vöröshagyma
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1/2 liter sör,barna,világos....
1/2 liter marhahús alaplé
1 db pepperoni / erős paprika/
2 db fehér húsú paprika
só,őrölt fekete bors,ízlés szerinti mennyiség
3-5 db babérlevél
1 teáskanál köménymag..ez lehet őrölt is,persze aki nem szereti ...
1 liter étolaj,de én inkább a sertés zsírt javasolnám
Pörkölt elkészítése
A hagymát megtisztítjuk és kb.1 cm-es kockákra vágjuk.Kb.1/8 liter olajat felforrósítunk,s a hagymát állandó kevergetés mellett aranysárgára pirítjuk benne.
Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot,takaréklángra állítjuk a tűzhely lángját,s belekeverjük a pirospaprikát.
Röviden átpirítjuk,majd azonnal felengedjük sörrel és kb.1/! óráig lassú tűzön főzzük.
A húst közben 3 cm-es kockákra vágjuk,megsózzuk,megborsozzuk,majd serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.
A húst,a babérlevelet,és a pepperonit belekeverjük a hagymaszószba és sóval,borssal,köménymaggal ízesítjük.
Felöntjük a marhahús alaplével,lefedjük,és kis lángon 2.5-3 óra alatt puhára főzzük.
Közben megtisztítjuk megmossuk és egyenlő nagyságú darabokra vágjuk a paprikákat.
A paprika darabokat 2 óra elteltével hozzákeverjük a pörkölthöz és folytatjuk a főzést.
Közben megtisztítjuk megmossuk és egyenlő nagyságú darabokra vágjuk a paprikákat.
A paprikadarabokat 2 óra elteltével hozzákeverjük a pörkölthöz és folytatjuk a főzést.
Köretként főtt burgonyát vagy zsemlegombócot kínálunk hozzá.
Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése