Hozzávalók 4 személy részére
4 db sertés rövidkaraj
4 gerezd fokhagyma
1/4 liter száraz fehérbor
1/4 liter zöldség alapleves ( leveskockából)
A köret hozzávalói
15 dkg sárgarépa
21 dkg zellergumó
1 db kis fej vöröshagyma
1 csokor metélőhagyma
só ízlés szerinti mennyiség
őrölt fekete bors
őrölt köménymag ( a fűszerek ízlés szerint használandók)
majoranna
olaj
10 dkg vaj
Elkészítés
A hagymát,sárgarépát,és a zellert megtisztítjuk,meghámozzuk.
A sárgarépát kb. 2 mm-es karikákra vágjuk.
A zellert először 1/2 cm-es szeletekre vágjuk,majd vékony csíkokra.
A hagymát méretétől függően-6 vagy 8 részre vágjuk,majd rétegeire osztjuk.
A kotlett ( karaj ) szeletek széleit bevagdossuk,hogy ne púposodjanak fel a sütés során.
A húst sóval,borssal,majorannával,őrölt köménymaggal,és szétnyomott fokhagymával ízesítjük,majd kevés olajon hirtelen kisütjük.
A kész húsokat kivesszük a serpenyőből és félretesszük.
A pecsenyezsiradékban felolvasztunk egy evőkanál vajat és megpirítjuk benne a zöldségeket ,felöntjük fehérborral és az alaplével,takarék lángon 10 perc alatt puhára főzzük.
A főzési idő vége felé a zöldségekhez hozzáadjuk a hússzeleteket és a zöldségekkel együtt átmelegítjük.
Előmelegített pecsenyés tálra szervírozzuk és az apróra vágott metélőhagymával,megszórjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése