Érdekes a neve,de talán az egyik összetevője véget a névre való utalás...mi is lenne az ,nos szerintem a paradicsom,és chili az, ami végett a purgatórium név hasonlattal bír ez a nagyon gyors,olcsó,és laktató gyors étel.
Elsősorban a januári első napokra ajánlott,mert hiszen ha jól sikerült a szilveszteri mulatság,akkor bizony napokig bánja a gyomrunk....hihihhi
Ezt az ételt láttam tűzhelyen elkészíteni,sütőben is készítették,de az igazán autentikus, az a kemencés változat volt.
Hozzávalók
serpenyő,kisméretű tepsi,cserép leveses csésze...és minden olyan alkalmatosság ami bírja a közvetlen hőt,és persze ki mekkora adagot akar csinálni.
1 doboz,vagy üveg paradicsom /passata di pomodoro /
ezeket minden nagyobb shopban lehet kapni,a darabos hmmmm végül is jó csak akkor tovább kell főzni,hogy ne nagyon maradjon a paradicsom egyben,de ezekből van a darabolt változat is,az például kitűnő ehhez a recepthez,sőt igazán kitűnő hozzá.Valójában a passata di pomodoro az sűrített paradicsom,csak kissé jobb mint az itthoni
2 gerezd fokhagyma aprítva
1 fej vörös hagyma aprítva
2 ek.oliva olaj
1 db kisebb chili aprítva
1 db tojás
2-5 szelet baguette
friss bazsalikom,persze a szárított verzió is jó
Elkészítés
Az aprított vörös hagymát megdinsztelem,a következő a fokhagyma amit a forró olajba dobok,majd erre azonnal ra teszem az aprított chili-t is.
Együtt pirítom egy percig,majd azonnal öntöm rá a passata di pomodoro-t,ennek köze sincsen a magyar sűrített paradicsomhoz,az ehhez a recepthez nem igazán jó,sőt egyáltalán nem jó. /Passata di pomodoro /,ezt minden nagyobb shopban lehet kapni,a darabos hmmmm végül is az is jó,valójában ez sűrített paradicsom,csak kissé jobb mint az itthoni.Természetesen ha van saját befőzött paradicsom a spájzban,nos annál jobb nincsen.
Össze főzöm,ez kb,2-4 perc,majd ráütök egy tojást,reszelek rá friss parmesan -t,fedővel lefedem,és addig főzöm amíg a tojás fehérje meg nem szilárdul.
A baguette szeleteket megpirítom,fokhagymázom,meg "locsolgatom" olíva olajjal....hmmmm
Tálalás előtt még reszelek rá sajtot,megszórom bazsalikommal,és gyerünk a beteg gyomorba vele :) lehet tunkolgatni a friss ropogós piritossal..........
Jó étvágyat hozzá
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése