Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2016. június 27., hétfő

Ricset,a vagy a sólet testvére

 Ricset....kicsit másképpen.




Én eltértem az eredeti recepttől,de mi után ez nem a sólet,így ez itt megengedett.
Nem használtam füstölt húsokat,és nem is stauboltam,sőt nem is rántottam be,de higgyétek el,hogy így kitűnő lett.

Hozzávalók:
20 dkg tarkabab
15 dkg árpagyöngy
2 nagyobb fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
5 dkg parmezán sajt reszelve
3 gerezd fokhagyma
5 dkg zsír
2 evőkanál finomliszt
2 teáskanál pirospaprika
1 kisebb füstölt csülök   opcionális,egyszerű füstölt csonttal helyettesíthető
50 dkg füstölt libamell   opcionális,füstölt császárvéggel helyettesíthető

Elkészítés: A babot és a gerslit egy éjszakára beáztatjuk,na én itt már is csaltam.
A babot,és a gerslit is csupán 2 órára áztattam be.
Amíg a szemes dolgok áztak,addig megtisztítottam a hagymát,fokhagymát,zöldségeket,majd mindegyiket a megfelelő állagúra daraboltam,szeleteltem.
Régi,kisméretű tepsiben megolvasztjuk a zsírt és megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Mikor már majdnem jó a hagyma, akkor hozzáadjuk a fokhagymát, és kicsit azt is pároljuk. Ezután kevés liszttel staubolva /szórva,hintve/rántást készítünk. Tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, majd vízzel felengedjük. Hozzáadom a babot és a gerslit, valamint a húsokat, majd az egészet még a tűzhelyen hagyom felforrni. Ezután úgy helyezünk mindent az edénybe, hogy elfedje a víz, amit ha kell, ilyenkor még pótolhatunk. Az egészet lefedjük, és sutty,irány  a 170 fokra előmelegített sütőbe. Nagyjából két óráig hagyjuk, majd keverjük át, de nem feltétlen szükséges, pótoljuk a vize ha kell,, és nagyjából még egy óráig süssük.
Elkészülés után lehet tálalni,tálalás előtt,én megszórtam a frissen reszelt parmezán sajttal.
Száraz fehérbort,vagy rosét javasolnék hozzá.

És persze a friss ropogós rozskenyér.....de ez is
el  hagyható

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése