Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2017. október 23., hétfő

"Csőben"sült karfiol a la Sziszi

Jenai tálban sült karfiol,sajtos besamel mártással



Most hogy megint bőven van  karfiol a piacokon,üzletekben, bár roppant eltérőek az árak,érdemes egy fej karfiolra áldozni a pénztárcánkból.

Végül is ez is csak egy fajta csőben sült karfiol,már ahogy a szakma nevezi.

Talán ez karfiolos cucc, attól másabb ,mert én nem használtam szerecsen diót,valamint a besamel mártásba kettő féle sajtot reszeltem,és a tojásokat,2 ek.tejfellel,és sajttal kevertem össze,na ez a cucc ment a besamellel nyakon öntött karfiol tetejére,ja és persze plusz reszelt sajt....csak egy kevéske :)


hozzávalók / 4 adag

    1 kg karfiol
    5 dl tej
    1 ek vaj
    3-4 ek liszt
    15 dkg kemény sajt
    só
    szerecsen dió (opcionális)
    2 db egész tojás
    2 ek. vegeta,vagy 2 db.zöldség leves kocka



elkészítés

A karfiolt megtisztítjuk, és rózsáira szedjük, majd 10 percig forró, vízben előfőzzük,a vegeta,vagy zöldség leves kocka kíséretében.

Leszűrjük, és kivajazott tepsi aljára rakosgatjuk,persze a tepsi nem szentírás,lehet akármilyen edénybe,tálba,tepsiben sütni,e remek egy tál ételt.

Elkészítjük a besamelt. 2 ek. vajat hevítünk, lisztet keverünk bele, majd felöntjük tejjel, és sűrűre főzzük.

Ne legyen túl sűrű, inkább hígabb, mert a sajtot is belereszeljük, majd  összekeverjük.
Ha kihűlt a mártásunk, a két tojást is belekeverjük, szerecsen diót reszelünk ízesítésként a mártáshoz, majd a karfiolra öntjük
.
Aki úgy szereti,vagy sajt imádó......véletlenül....az nyugodt szívvel reszeljen a tetejére is bőven sajtot.

A sajthoz nincsen szentírás,csak pénztárca függő a dolog,lehet bármilyen félkemény sajt amit itthon kapni.

De ha ínyencségre vágysz,próbáld meg a PECORINO,PARMESAN,Gorgonzola,Caciocavallo (Caccio cavallo),Provolone,Bel Paese ,Asiago .........stb.
.

180 Celsiusra előmelegített,forró sütőbe tesszük, és kb.15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Mindenkinek sok sikert.!

Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése