Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2015. augusztus 31., hétfő

Polpette di melanzane

A vegetáriánus alternatívája a hagyományos húsgombócnak.
  Itt  a padlizsán képviseli,helyettesíti  húst: ez egy finom és egyszerű recept,  általában nagy népszerűségnek örvend a fiatalok és az idősek körében is.







 Hozávalók

 2 db padlizsán, 
 1  db tojás, 
 zsemlemorzsa amennyit a padlizsán massza majd  felvesz
 pecorino (vagy ha úgy tetszik egy enyhébb ízű parmezán sajt),amennyit a padlizsán massza majd felvesz
 0.5 dl.olívaolaj, 
1 csokor petrezselyem, 
2 gerezdfokhagyma, 
só, ízlés szerint
őrölt fekete bors,ízlés szerint


 Elkészítés


A padlizsánt lemossuk,majd  forró sós vízben tesszük kb 3-5 percre,kihűlést követően kézzel nyomkodjuk belőle a felesleges vizet.
Aprítsuk fel,tegyük félre,a petrezselyem zöldet is aprítsuk fel ,tegyük ezt is félre.
 Rakjuk össze a hozzávalókat,: egy robot gép,aprító,mixer,turmix gép segítségével aprítsuk össze. KIVÉTEL A ZSEMLEMORZSA,PETREZSELYEM,ÉS A SAJT !!!!
Ismét a  robotgépé a szerep,most már pépesíthetjük a cuccot,sózzuk,borsozzuk,ízlésünknek megfelelően.
Öntsük egy keverő tálba,és a megfelelő állag eléréséhez,adjunk hozzá zsemlemorzsát,reszelt parmesánt,vagy pecorinot,keverjük össze kézzel.
Gyakorlatilag egy a fasírthoz hasonló állagú masszát kell,hogy  kapjunk.
Kézzel kis golyó formákat gyúrunk,zsemlemorzsába forgatjuk,és bő forró olajban aranybarnára sütjük.
Vigyázat,mert nagyon hamar elkészülnek..... :) :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése