Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2015. augusztus 30., vasárnap

Minestra di Pasta e fagioli / tészta és bab / recept

 Pasta e fagioli
  / tészta és bab / recept


Egyfajta leves/ brodo,minestra/ az Olasz konyhából,köztudott,hogy az Olaszoknál nincsen olyan sokféle leves,de amijük van,az nagyon jó....
náluk is előételnek fogyasztják,de akkor nincsen TÉSZTA,mert vagy tészta,vagy leves.....ezért inkább összegyúrták a kettőt,az igaz viszont,hogy egy ilyen tartalmas leves után inkább csak egy laza zöld salátát fogyasztanak.....no de nem délen,a fenét...ez inkább a "kifinomult" északi részen dívik,de azért ott is minden háztartás más,és minden régiókban mások a szokások.........
pl.ettem már pirítóssal is,ettem már híg változatot,és ettem olyan sűrűt,hogy a kanál megállt benne.....ki hogyan készíti,s szereti enni.....



Hozzávalók


    320 g  rövidre vágott,tört  tészta.....de igazából mindegy csak tészta legyen.. az eredeti receptekben is többnyire az ilyen típusú tésztát használják.

    250 ml. paradicsomszósz

    400 gr. konzerv vese bab, fehér bab,fekete bab.....de bármilyen előre főzött bab  megteszi,ha rendes    babot használsz,akkor a felhasználás előtt 8 órával előbb áztasd be

    1 gerezd fokhagyma

    1 db.sárgarépa

    1 db.vöröshagyma

    1 szál halványító zeller / Angol zeller/

    2 db burgonya

    só, bors

    15 dkg bacon húsos szalonna

    0.5 lit. sima csap víz

    1 db húsleves kocka

    2 db rozmaring ágacska

   
    2 db babérlevél

    oliva olaj ízlés szerinti mennyiség



Elkészítés



0.5-1 liter Vizet forralunk,és az 1 db leveskockát felfőzzük benne,amint készen van félre tesszük, a felhasználásig hogy hűljön kissé.

A bab felét egy bot mixerrel pépesítjük,a másik fele egészben kell.
A zöldségeket,burgonyát,hagymát,megtisztítjuk,és apróra vágjuk,lehetőleg egyforma nagyságúra,mert úgy szebb.

Vágjuk apróra a sonkát,vagy a Bacon szalonnát,rozmaring szálak EGÉSZBEN,és MIND a következő sorrendben mehetnek lábasba..
1, 2 ek. oliva olaj
2,  préselt fokhagyma
3,kockázott bacon szalonna
3, aprított zöldség
4, aprított burgonya
5, pépesített bab,rozmaring ág,és a 2 babérlevél,1 merőkanál alap lé
kb 3-5 percig dinszteljük őket amíg szép színük nem lesz,tulajdonképpen ekkorra már félig megdinsztelődött a zöldség.
6, paradicsom püré
7,a maradék leves, és keverjük meg időről időre, ez kb. 10-15 perc,ez alatt bőven megfőnek a zöldségek
8,Keverjük össze,10 percig főzzük közepes lángon.

A különféle tevékenységek közötti időben tegyünk fel a tésztának vizet,főzzünk ki a tésztát al dente, szűrjük le, adjuk hozzá a leveshez.
Mehet a tányérba,egy kis reszelt parmesan sajttal meghintve.............egy csipet aprított petrezselyemmel díszítve.


Jó étvágyat :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése