Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2016. január 8., péntek

Almás-hagymás röszti

Fogtam magam,és leültem olvasni.....no nézd csak egy igen jó könyvet sikerült választanom....a receptgyűjteményemet....
Érdekesnek találtam e kreálmányt,így arra gondoltam,hogy megosztom veletek a receptet.

Nosza fogjunk neki az előkészületeknek...........





Hozzávalók

1 db. kisebb vörös hagyma
80 dkg burgonya....nem főző,nem kifli,és nem valami külföldi génkezelt csoda,sima Magyar burgonya
1 db.egész alma /kb 15-20 dkg/
1 db.tojás
1 ek. morzsolt majoránna,ha van friss,akkor az a legjobb.....
4 ek. olaj.../növényi/
só ízlés szerint
1 mk. frissen reszelt szerecsen dió
1 mk. őrölt fekete bors


Elkészítés

A hagymát meghámozzuk,félbe,- majd kis kockákra vágjuk.
A burgonyát megmossuk,lecsepegtetjük,meghámozzuk,megmossuk,-félre tesszük.
Az almát megmossuk,negyedekre vágjuk,magházát eltávolítjuk.

Keverőtál felett, a burgonyát,almát,nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A lereszelt alaphoz keverjük hozzá a fűszereket, /majoránna,só,bors,szerecsen dió/,tojást,keverés közben nyugodtan ízleljük meg a keveréket,hogy kellően ízes legyen,avagy,nehogy túl fűszerezzük.
Serpenyőben olajat hevítünk / 1-2 ek./, a masszából egy evőkanálnyi mennyiséget tegyünk a forró serpenyőbe,majd a kanál  segítségével formázzuk meg,majd mindkét oldalát süssük ropogósra.

Tálaláskor a röszti lepénykék közé tegyünk alma szeleteket,és így tálaljuk...........sültek mellé kifogástalan köret lehet.


Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése