Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2016. január 26., kedd

Rövid tészta petrezselymes mártással,champion gomba "salsa"

Kétféle elkészítést írtam a gombához,mert nem biztos,hogy az eredeti receptben szereplő leírás  mindenkinek ízlene.
Ezért figyeljetek oda amikor olvassátok a gomba elkészítését.





Hozzávalók
35 dkg kocka tészta,vagy penne rigati /tollhegy tészta/,farfalle, /pillangó tészta/..a lényeg,hogy rövid tészta legyen
2 dl. tej
20 dkg champion gomba
1 ek. étkezési keményítő
1 csokor petrezselyem
2 ek.reszelt parmezán
extra szűz oliva olaj
1db citrom

őrölt fekete bors
1 mk.reszelt szerecsen dió

Elkészítés
A hideg tejet keverjük csomó mentesre a keményítővel,tegyük a gázra,és közepes lángon,FOLYAMATOS KEVERÉS mellett,főzzük fel/sűrítsük be/,amint kellő az állaga,olyan selymes,hogy így ahogyan van....HAMMMMMM...adjuk hozzá az 1 evő kanál reszelt parmezán sajtot,mérsékeljük a tüzet,sózzuk,borsozzuk,reszeljük bele a szerecsen diót,aprított petrezselymet,és sűrítsük készre a mártásunkat.A parmezán még jobban besűríti a mártásunkat,a petrezselyem,meg ízesíti.Tulajdon képen egyfajta BESAMEL mártást készítünk,a mártás sűrűségét mindenki döntse el saját maga.Igazából olyan állagának kéne,hogy legyen mint a CARBONARA szósznak,mert az a jó,ha jó szaftos,és nem túl sűrű.De mint mondottam,mindenki döntse saját maga,hogy neki hogy jobb.
Forrásban lévő vízbe tegyünk sót,majd tegyük bele a tésztát,és főzzük aldente,fog keményre,majd szűrjük le.

Miközben fő a tésztánk,szeleteljük fel a gombát,serpenyőbe tegyünk oliva olajat,forrósítsuk fel,tegyük bele a gombát,forgassuk át,szórjuk meg aprított petrezselyemmel,megint keverjük át,kész...tegyük félre.NEM PIRÍTJUK,NEM PÁROLJUK,NEM FŐZZÜK....ÉPPEN CSAK ÁTFORRÓSÍTJUK,ÍGY ROPPANÓS MARAD.
Most az elkészült szószba tegyük bele a kifőtt tésztát,forgassuk össze,most tegyük bele a gombát,szórjuk meg még egy kis aprított petrezselyemmel,locsoljuk meg olíva olajjal......


ÉS ITT AZ EREDETI VERZIÓ:A GOMBÁT SZELETELJÜK FEL,FACSARJUK RÁ A CITROM LEVÉT,SZÓRJUK MEG APRÍTOTT PETREZSELYEMMEL,LOCSOLJUK MEG OLÍVA OLAJJAL,ENYHÉN SÓZZUK....TEGYÜK RÁ A SZÓSSZAL ÖSSZEKEVERT TÉSZTÁRA....LEHET FOGYASZTANI......

Tulajdonképpen mindennel készen is vagyunk.



Tálalás....Jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése